Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Plataforma de Dones enceta els actes en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Plataforma de Dones enceta els actes en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores

Els actes inclouen tres sessions de vídeo-forum sobre els drets reproductius de les dones, així com una exposició i una xerrada-col.loqui sobre els problemes de les dones per compaginar la vida laboral i familiar

La Plataforma de Dones de Blanes va encetar ahir dijous, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones Treballadores, el cicle d’actes celebratius amb la primera de les 3 sessions de vídeo-forum que s’acolliran durant aquest mes de març a la sala de plens de l’ajuntament.

Val a dir que el debat que es va obrir després de la projecció va ser força participatiu, ja que va haver una nombrosa presència de públic.

Per encetar l’activitat, la presidenta de la Plataforma, Aurora Mèrida, va llegir el manifest elaborat en motiu d’aquesta jornada, tot recordant que, encara que sembli que s’han aconseguit moltes coses en la lluita per la igualtat de gènere, encara s’han de reivindicar molts guanys a aconseguir.

imatge reunióL’acte va continuar llavors amb la projecció d’un power point de “Dones de Vol”, una aproximació sobre què significa ser dona avui dia, sense oblidar-se dels antecedents històrics sobre aquest concepte tant des del punt de vista masculí com femení.

El cicle d’actes celebratius en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores té com a eix central les tres sessions de vídeo fòrum que s’han programat enguany, i que tenen com a fil conductor els drets reproductius de les dones.

La doctora Laura Cortiella, membre de la Plataforma de Dones, és qui s’ha encarregat de fer la selecció de les pel.lícules del cicle del vídeo-forum, que es va encetar ahir amb la projecció del film titulat “Si las paredes hablaran”, que presenta tres casos de dones que, en saber que estan embarassades, han de plantejar-se si continuen endavant o avorten, mogudes per circumstàncies molt diferents i en tres èpoques de la història dels Estats Units: als anys 50, 70 i 90.

L’habilitat de la directora de la pel.lícula, Nancy Savoca, està en què presenta les tres situacions sense judicis de valors.

El cicle de vídeo-forum continuarà divendres de la setmana vinent, 16 de març a 2/4 de 10 de la nit amb la projecció de “Madres e Hijas”, de Rodrigo García, i es tancarà el divendres 23 de març a la mateixa hora amb una altra pel.lícula de Nancy Savoca, “Mujer contra mujer”.

Els cicle d’actes organitzats per la plataforma de dones en motiu del dia internacional es completa amb una exposició que es podrà visitar del 13 al 29 de març, al Centre Cívic de Can Borell, i que tracta sobre com compaginen les dones el seu temps laboral i familiar.

En el marc d’aquesta exposició, la plataforma també ha organitzat una xerrada-col.loqui que es farà al centre cívic el 22 de març a les 7 de la tarda.Data de realització: 03/12/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300