Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la 48ena edició dels Premis Recull.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTBlanes acull la 48ena edició dels Premis Recull., Escut Vermell TallatBlanes acull la 48ena edició dels Premis Recull.

Durant la celebració de la festa cultural es va reivindicar la llengua i la literatura catalanes, i es va demanar la implicació de la ciutadania i les institucions de cara a les celebracions de la 50ena convocatòria dels premis i el centenari de la creació de la revista.

Rodolfo del Hoyo, de Santa Coloma de Gramanet, ha estat el guanyador del premi de narració Joaquim Ruyra, dotat amb 2.500 euros. Ho ha fet amb l’obra titulada “Llegir al metro”, un recull de relats que tenen com a nexe comú persones que han superat un greu problema a la seva vida.

Per la seva banda, Lucia Pietrelli, autora italiana resident a Barcelona, ha guanyat el premi de poesia Benet Ribas, dotat amb 1.500 euros amb l’obra es titula “Esquelet”, un recull de 15 poesies inspirades en una escultura.

Jordi Portals, de Barcelona, ha estat el guanyador del premi de teatre Josep Ametller, que compta amb una dotació econòmica de 2.000 euros. L’obra guardonada es titula “Nebraska”, i explica la història del darrer home que va ser executat a la cadira elèctrica en una presó d’aquest estat nord-americà.

El veterà periodista gironí Víctor Gay ha estat el guanyador del premi de periodisme Salvador Reynaldos, dotat amb 800 euros. Sota el títol “Girona i Ruyra, un gran silenci”, l’autor reivindica que la ciutat de Girona reconegui millor que com ho ha fet fins ara l’obra de l’escriptor que també va vincular amb Blanes.
Finalment, el premi de retrat literari Rafel Cornellà, dotat igualment amb 800 euros, ha estat enguany pel també periodista Jordi Llavina, de Vilafranca del Penedés. Ho ha estat amb l’obra titulada “L’home que encara fa servir barret”, un treball dedicat a l’escriptor Joan Rendé.

Com és tradicional, la festa de la revista “Recull” va comptar amb diversos ingredients que formen part de la celebració. Un d’ells és l’obertura de la sobretaula, que va anar a càrrec de Pere Reixach, de l’equip de la revista.

Durant el seu parlament, Reixach va fer una defensa de la llengua catalana pels atacs que està patint i, al mateix temps, va anunciar que davant l’actual crisi econòmica que també està afectant la publicació de la revista s’ha posat en marxa un pla estratègic per superar aquests problemes. En aquest sentit, s’ha creat la figura del soci “premium” amb aportacions de 75 euros o 50 euros anuals.

Després del lliurament dels premis, el torn de parlaments el va encetar el president del jurat, Vicenç Llorca, que va destacar el gran nombre de treballs que s’han presentat enguany (203) i que han establert un rècord de participació. Només a tall de referència, l’any passast n’hi va haver 148.

D’altra banda, també va avançar dues importants fites que es compliran els propers anys: el 2020 la revista Recull farà 100 anys, mentre que el 2014 els premis arribaran al 50è aniversari.

Tot seguit es va adreçar al públic assistent l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va destacar que el prestigi dels Premis Recull s’ha arribat a assolir al llarg de tots aquests anys gràcies a l’encert del jurat al haver escollit guanyadors que han acabat fent-se un nom propi en la història de la literatura catalana.

El torn de parlaments el va tancar el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, qui va fer al.lusió a les paraules de Joaquim Ruyra als jocs florals del 1922 per posar de relleu que, malgrat les adversitats, Catalunya ha seguit endavant en la defensa de la seva llengua, a l’igual que també va explicar que han fet durant aquests anys la revista i els premis Recull.

El què tampoc va faltar a la celebració dels premis Recull va ser el moment en què les principals personalitats de la jornada van aplegar-se per fer la simbòlica partició del gran pastís especial Recull Sara Bernhard que confecciona el veterà pastisser de Blanes Francesc Orench.

Data de realització: 03/13/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300