Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Llenguatge de l'ètica i llenguatge del desig, a Aula Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/14/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Llenguatge de l'ètica i llenguatge del desig, a Aula Blanes.

Aquest dimarts 13 de març dins el cicle de conferències d'Aula Blanes la sociòloga Lídia Puigvert va oferir a una vuitantena llarga d'assistents una magnífica xerrada sobre la “socialització preventiva de la violència de gènere en els i les joves”.

La ponent va dividir el contingut en tres parts. Primer va exposar quin és el context on es troba el jovent, va parlar dels canvis socials i tecnològics, i va remarcar com les interaccions socials han quedat modificades sobretot en aquest segle XXI per les interaccions online. Els blogs, videoblogs, facebooks, twiters i la resta de plataformes de relació de la xarxa són eines i espais nous que formen part del dia dia dels joves. Els mitjans de comunicació i els missatges que es donen als joves, des de revistes, sèries de televisió, pel·lícules i ,en general , des dels ídols adolescents serveixen per a vincular allò atractiu amb allò violent. També va explicar on es situa la llei estatal i la llei catalana en matèria d'educadors (en sentit ampli) en la relació a prevenció de la violència de gènere.

Una segona part de la xerrada va estar centrada en les diferents recerques que s'han fet i s'estan fent arreu. Va emfasitzar que es tracta de donar resposta a com la violència de gènere no s'ha acabat sinó que s'accentua, malgrat les feines en co-eduació, les accions des del feminisme, malgrat que les societats han canviat en molts altres aspectes. Es tracta de trobar noves vies per a prevenir el sexisme i la violència. Els casos presentats i les dades de les recerques serveixen per prendre consciència directe d'un realitat que tenim molt aprop. Les investigacions mostren clarament que el context on es socialitzen els joves, avui, dóna el missatge que allò atractiu en un home és allò violent.

La tercera part, a mode de conclusions, va servir perquè la ponent exposes quina és la línia que es proposa des del centre de recerca de la UB. Idees com que l'amor és social, que s'aprèn, és a dir que no és innat, i que per tant són les vivències i el context el que ens ajuda a construir allò que pensem, serveixen de base per a treballar en favor d'unir el llenguatge de l'ètica i el llenguatge del desig. Aquest línia és la que permetrà canviar els models amorosos i d'atractiu on es socialitza el jovent. Tot el que serveixi per compartir en un mateix model allò correcte i allò excitant, allò que està bé amb allò passional, allò convenient amb allò atractiu ajudarà molt a buidar d'atractiu la violència i omplir d'atractiu els models igualitaris.

Després d'un molt interessant torn de preguntes, la ponent va acomiadar la seva xerrada recordant que aquest canvi només és possible si a més dels adults, hi ha també implicats els i les joves .
Data de realització: 03/14/2012 | Data de la darrera actualització: 03/20/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300