Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple de Blanes aprova el Pla d’Ajustament Financer.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/30/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple de Blanes aprova el Pla d’Ajustament Financer.

El ple municipal d’aquest mes de març, que es va avançar a dimecres per no coincidir amb la vaga general, va aprovar el Pla d’Ajustament Financer que permet demanar al govern central el préstec de 14 M€ per pagar als proveïdors.

El punt es va aprovar per 17 vots a favor del Partit dels Socialistes al govern i dos dels grups a la oposició: Convergència i Unió i el Parit Popular. Esquerra Unida-Iniciativa hi va votar en contra.

El Pla d’Ajustament Financer, en què ha estat treballant aquests darrers dies l’Àrea d’Hisenda, és el requisit indispensable perquè l’Ajuntament aconsegueixi el préstec de 14 M€.

Es tracta d’un préstec a 10 anys amb 2 de carència, i a un interès del 5%. 10 M€ són per liquidar un deute històric amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’anterior empresa responsable del servei de neteja i recollida d’escombraries.

La resta del préstec -4 M€-, són per pagar les factures que l’ajuntament té pendents de pagar als proveïdors fins a desembre de 2011. Els dos primers anys només es paguen interessos, 750.000 €, mentre que a partir del tercer s’han de pagar 1.750.000 € d’interessos i capital.

El Pla d’Ajustament Financer recull en un document oficial del Ministeri el compromís de l’Ajuntament de Blanes pel que fa a les grans partides d’ingressos i despeses dels pressupostos municipals des del 2012 fins el 2022, a través de tota una sèrie de mesures que hi queden explicitades.

En aquest sentit, el pla ha de demostrar que els ingressos que percebrà durant aquest temps s’ajusten a la realitat per un costat, mentre que per l’altra, l’Ajuntament farà un esforç de contenció de la despesa.

Durant el debat del ple, l’alcalde, Josep Marigó, va explicar que el Pla d’Ajustament Financer marca un full de ruta econòmic molt estricte pels propers 10 anys.

Per la seva banda, la regidora de Convergència i Unió, Pilar Planella, va avançar que la federació nacionalista recolzaria aquest punt per responsabilitat.

Salvador Tordera, portaveu del Partit Popular, va destacar que aquest préstec permetrà resoldre un problema històric, en referència al deute que hi havia amb FCC.

Per últim, des d’Esquerra Unida-Iniciativa el seu portaveu, Joan Salmeron, va justificar el vot en contra de la coalició explicant que amb aquestes mesures es liquiden els ajuntament, reivindicant una reforma del finançament local.

Abans que es tractés aquest punt, el ple ja va aprovar ratificar el decret d’alcaldia que reconeix les obligacions a favor de Fomento de Construcciones y Contratas, així com les factures als proveïdors. Tots dos punts van prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics, sense necessitat de votar.

La sessió plenària també va aprovar inicialment l’avantprojecte d’Ordenança Municipal per regular el soroll de Blanes i el nou Mapa de Capacitat Acústica amb els vots a favor del PSC, CiU i EUiA-ICV i l’abstenció del PP.

Dos altres punts: el nomenament d’un representant en l’Associació Estimem les Ermites de Blanes, així com la separació de l’Ajuntament de Blanes com a patró de la Fundació Privada Orquestra Jove de la Selva es van aprovar per unanimitat, sense vot.

Per contra, la derogació de l’Ordenança sobre Publicitat es va aprovar amb els únics vots a favor del PSC i EUiA-ICV, i les abstencions de CiU i PP.

Els tres darrers punts eren sengles mocions d’Esquerra Unida-Iniciativa:

La moció presentada en nom del personal de l’ajuntament per instar el govern a que l’ingrés derivat de la vaga general es destini a causes socials -fent un esment especial a la piscina Ventijol-, es va aprovar amb els vots favorables de CiU i EUiA-ICV; el PP va votar en contra i el PSC es va abstenir.

La segona proposta d’acord per demanar la posada en servei del tren Blanes-Girona dins les rodalies de Girona es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups.

Per últim, la moció de rebuig a la pujada tarifària de l’Autoritat del Transport Metropolità, es va aprovar amb els 13 vots favorables del PSC i EUiA-ICV, l’abstenció de CiU, i els vots en contra del PP.

Val a dir que abans que comencés el ple un grup de treballadors de l’ajuntament es va manifestar a les portes de la sala. El soroll de la protesta va provocar que, durant més d’un hora, el seguiment del ple fos difícil de sentir.

Data de realització: 03/30/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300