Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Seguiment de la Vaga General 29M a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/30/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TvBlanesSeguiment de la Vaga General 29M a Blanes.

La vaga general del dijous 29 de març contra la reforma laboral es va viure ahir a Blanes de manera irregular.

A primera hora del matí, les embarcacions de la flota pesquera de Blanes van sortir a feinejar amb normalitat. Fonts de la Confraria de Pescadors van informar que el seguiment de la convocatòria va ser “pràcticament inexistent”, ja que tant els vaixells d’arrossegament com les arts menors van sortir a treballar.

Un dels indicis que ahir es vivia una mobilització eren uns cartells reivindicatius escampats per bona part del centre de Blanes, especialment a les façanes de les entitats bancàries.

Un altre senyal hi havia vaga era el fet que les escombraries i els contenidors de deixalles van quedar-se als carrers sense que la nit de dimecres a dijous s’haguessin passat a recollir.

Des de l’empresa Nora, encarregada d’aquest servei, es va informar que, si bé un 90% de la plantilla s’havia presentat als diferents torns per anar a treballar, finalment van decidir quedar-se a la nau fent tasques de manteniment.

Així va ser, segons les mateixes fonts, a causa que alguns treballadors van explicar que havien rebut amenaces si anaven a la feina, i a més la nit de dimecres un grup de persones van estar pressionant davant la seu de l’empresa perquè no es sortís.

Mentre al centre del municipi la major part de bars i cafeteries així com petits comerços van anar obrint a primera hora del matí amb normalitat, davant de l’ajuntament es van concentrar alguns treballadors i delegats sindicals a les 8 del matí, quan habitualment comença l’activitat.
Paral.lelament, fonts sindicals van informar ahir que des de les 6 del matí i fins a quarts de 9 es va estar fent un seguiment al polígon industrial per intentar convèncer empresaris i treballadors perquè s’afegissin a la vaga.

La mobilització més important que es va viure aquest passat dijous a Blanes va ser a les 12 del migdia, quan s’havia convocat a participar a una concentració al passeig de Dintre, davant l’ajuntament.

Primer es va informar als participants sobre les mobilitzacions i manifestacions que hi havia convocades per aquella tarda.
Després, la concentració va derivar en una manifestació escortada per agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, ja que les forces de seguretat, per llei, no poden fer vaga.

La manifestació, que va comptar amb la participació d’unes 300 persones i va transcórrer sense incidents, va enfilar pel carrer Ample, va seguir per la plaça Solidaritat i després per la rambla Joaquim Ruyra, plaça Catalunya, passeig de Mar i va acabar de nou davant l’edifici de l’ajuntament.

Al llarg del recorregut, els participants anaven corejant diverses consignes, i una de les que va tenir més èxit va ser la que demanava als treballadors de petits comerços i establiments que estaven oberts que s’unissin a la mobilització.

Segons el secretari comarcal de Comissions Obreres a la Selva, Antonio Sánchez, a manca de tenir les dades definitives de la jornada, el seguiment de la vaga a Blanes pels volts de les 12 del migdia es calculava que era del 50%.

Entre els participants a la manifestació destacava la presència de treballadors del consistori, que lluïen la samarreta vermella que han editat aquests dies en motiu de la negociació del conveni amb l’ajuntament.

Ahir, però, el text de la samarreta es va canviar per evidenciar que s’estava protestant contra la reforma laboral del govern estatal. Així, el lema que es podia llegir era “si tothom calla l’estat retalla”.

Respecte el seguiment que va haver de la vaga als diferents departaments de l’ajuntament, fonts sindicals van apuntat que va ser d’un 60%, si bé no serà fins aquest divendres que no es podran concretar millor les xifres. Val a dir que els serveis mínims que es van signar dimecres a l’ajuntament contemplaven que hi hagués un treballador al Departament de Recursos Tecnològics, Protecció Civil i les Brigades, així com 2 membres del personal de la Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’AMIC.

On també es va evidenciar ahir que hi havia convocada vaga general va ser al transport públic, en base als serveis mínims decretats pel govern de la Generalitat.

A Blanes estava previst que només circulessin autobusos durant la franja horària del matí, entre les 7 i quarts de 10, depenent de les línies, així com a la tarda, entre les 5 i quarts de 8. Tots els autobusos duien al davant un cartell que informava que s’estaven seguint els serveis mínims.

Per la seva banda, també en seguiment dels serveis mínims decretats, les escoles públiques havien d’estar obertes, amb la obligació que hi hagués un membre del personal de direcció, així com un treballador.

Per contra, no es van decretar serveis mínims en d’altres àmbits, com per exemple al servei de correus. La oficina de Blanes va haver de tancar, ja que del total de 21 treballadors, només 5 van anar a la feina.

On tampoc va haver-hi activitat va ser a les parades de fruites i verdures del passeig de Dintre, així com tampoc a les del Mercat d’Abastament de Mas Enlaire, que estava tancat.
Data de realització: 03/30/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300