Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/12/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel

Enguany l’encarregada de perpetuar la tradició del Cant de l’Àngel ha estat Anna Robert. Una de les novetats de la processó ha estat el canvi d’ubicació de l’indret on es van trobar les dues imatges, que ha passat a ser la plaça dels Dies Feiners.

A Blanes una altra de les celebracions religioses més populars i que, igualment, aplega nombroses persones als carrers del municipi, és la processó del ressuscitat, que se celebra el diumenge de pasqua.

Tal i com marca la tradició, a les 11 en punt fa la sortida el primer dels dos passos amb què compta aquesta processó: la de la Mare de Déu. La imatge, des de fa pocs anys, la duen íntegrament només dones.

cant de l'angelUn quart d’hora més tard és quan surt de l’església santa maria el segon pas que dóna nom a la processó, la imatge del Ressuscitat.

A diferència de la processó de divendres sant, val a dir que des de la comissió que organitza aquests actes s’ha fet una crida per animar els blanencs i blanenques a que s’encarreguin d’una de les 2 imatges que actualment no compta amb cap confraria que en tingui cura. Es tracta de la imatge del Ressuscitat de la qual, mentrestant, en tenen cura els membres de la Comissió Organitzadora de les Processons de Blanes.

Les dues imatges emprenen camins diferents, de manera que mentre la del Ressuscitat baixa pel carrer nou seguint pel carrer ample i finalitza a la plaça dels dies feiners, la de la Mare de Déu ha de fer un recorregut més llarg, havent de passar per raval, muralla i passeig de dintre abans no arribi al seu destí final.

Enguany la novetat que hi ha hagut en aquesta processó és justament l’indret on es van trobar les dues imatges perquè la de la Mare de Déu fes les tres genuflexions que marca la tradició: la plaça dels dies feiners.

Tal i com explica Eugeni Guinart, membre de la Comissió Organitzadora de les Processons, és llavors quan arriba un dels moments culminants d’aquesta processó, quan s’interpreta el cant de l’Àngel.

Enguany l’encarregada de cantar aquesta peça ha estat Anna Robert. Qui no es va perdre cap detall d’aquesta interpretació va ser el seu pare, que precisament és un dels portants de la imatge del Ressuscitat, Pere Robert.

A l’igual que el portant del Sant Crist de la processó de divendres, l’elecció de qui interpreta el cant de l’Àngel es fa a través de la Comissió Organitzadora.
Una altra novetat afegida d’aquesta processó va ser l’emplaçament de l’escenari on es va fer el cant de l’Àngel.

Enguany l’escenari estava d’esquenes a la façana posterior de l’ajuntament, un canvi que els membres de la Comissió han valorat positivament, de manera que el més segur és que, de cara a la Setmana Santa del 2013, es repeteixi aquest emplaçament.

Després de la interpretació del Cant de l’Àngel, les dues imatges retornen plegades fins el seu lloc d’orígen, l’església Santa Maria, on se celebra l’ofici solemne, una segona part de l’acte religiós que ja no sol congregar tanta participació.Data de realització: 04/12/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300