Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà el II Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Birrasana2Blanes acollirà el II Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana.

La principal novetat d’aquesta segona edició és que inclourà empreses cerveseres d’arreu de l’Estat espanyol i de l’estranger, cosa que ha doblat la participació respecte del 2011, que només eren dels Països Catalans.

Gestionat per l’Associació Birrasana, Cervesa Marina, i coorganitzat per l’Ajuntament de Blanes, Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes se celebrarà enguany el cap de setmana del 28 i 29 d’abril, novament al passeig de Mar, el mateix emplaçament que ja va tenir l’any passat, si bé s’ha ampliat la seva superfície per permetre un aforament de fins a 5.000 persones.

Aquesta segona edició compta, però, amb diverses novetats. La més destacada és que el festival inclourà expositors d’empreses cerveseres d’arreu de l’Estat espanyol així com de l’estranger, després que l’any passat les cerveses que es van poder degustar eren dels Països Catalans.

En total, està previst que participin 35 cervesers, més del doble dels que ho van fer l’any 2011, que es va comptar amb 16 expositors, que presentaran en total 144 tipus de cervesa. El Birrasana té com a principal objectiu donar a conèixer i promoure de la mà dels propis cervesers la cultura de la cervesa artesanal. Per aquest motiu, els artesans cervesers presenten en els seus estands les varietats pròpies habituals i d’altres expressament elaborades per a l’ocasió.

Una altra novetat d’enguany és que hi haurà tallers paral.lels relacionats amb la temàtica del festival que s’impartiran al llarg del cap de setmana a la sala d’assaig del teatre. Entre ells n’hi ha un de força especial que fa un maridatge entre la cervesa i plats de cuina, que anirà a càrrec del cheff i el somelier de cervesa del Restaurant “El Racó d’en Cesc” de Barcelona.

Des de l’organització, es vol aconseguir que el Birrasana sigui un referent nacional en el calendari d’activitats cerveseres, i no hi ha millor aval que l’èxit de la primera edició, que ja ha provocat que es perllongui fins a dos dies la seva durada, després que l’any passat es fes només en un dissabte.

Al Birrasana, a banda de cervesa, també s’hi pot trobar menjar. Enguany s’ha ampliat l’oferta amb pizzes al forn de llenya, carn a la brasa, entrepans, etc. La principal novetat és que també es podran degustar hamburgueses de lluç i gamba fresca elaborades a Blanes amb l’objectiu d’oferir menjar de qualitat a preus populars, per gaudir molt més de la cervesa, acompanyada d’un bon menjar.

Paral·lelament, el Festival de Cervesa Artesana també compta amb dos altres atractius complementaris. Un d’ells és la música, i en aquest sentit la jornada del dissabte estarà animada per diferents Dj’s que ambientaran la festa amb música. Dissabte a la tarda, a partir de les 18h., començarà una ronda de concerts a càrrec de cinc formacions musicals, que s’allargarà fins a la 1 de la matinada, quan finalitzarà l’activitat d’aquell primer dia. Els concerts s’encetaran amb una actuació de la colla de Diables Sa Forcanera.

L’altre atractiu és que el Birrasana també s’ha pensat perquè pugui ser un esdeveniment apte i divertit per a tota la família. Per això no s’ha oblidat dels més petits, que disposaran d’un parc infantil d’uns 1.000 m2 on hi trobaran castells inflables, pistes americanes, llits elàstics, etc. Igualment, durant el festival es desenvoluparan diferents activitats amb espectacles al carrer, pallassos, malabars, música, batukades..., i tot supervisat per monitors.

Per degustar totes les cerveses de la fira cal comprar el got identificatiu del Birrasana, que va acompanyat d’una completa guia de tot el què s’hi pot trobar.

Precisament una altra de les novetats d’aquest 2012 és que s’instal.laran sortidors d’aigua per esbandir els gots i no barrejar gustos. Un detall que, juntament amb les sis cabines sanitàries portàtils que hi haurà al recinte, de ben segur agrairà tothom que s’acosti al Birrasana.

L’horari de funcionament del Birrasana serà:

- Dissabte 28 abril: d’11.00 del matí fins a la 1.00 h de la matinada.

- Diumenge 29 abril: de’11.00 del matí fins a les 18.00 h de la tarda.programa d'actesData de realització: | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300