Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà aquest cap de setmana la “Fes-Te Gran, Festa Gegant!”, el punt àlgid del 20è aniversari de la Colla Gegantera.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viurà aquest cap de setmana la “Fes-Te Gran, Festa Gegant!”, el punt àlgid del 20è aniversari de la Colla Gegantera.

La festa inclourà activitats per a tots els públics, amb un taller de capgrossos, una cercavila, sardanes, la presentació d’una nova gegantona, l’estrena del ball d’en Vadó i un sopar seguit d’un gran concert d’estils molt diversos amb pintura en directe, videoprojeccions i més de 50.000 kilowatts de llum i so .

La colla gegantera de Blanes, amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, ha organitzat per aquest cap de setmana un gran esdeveniment que serà el punt àlgid i més festiu del 20è aniversari que enguany celebren els membres de l’associació. Sota el títol “FES-TE GRAN, FESTA GEGANT!”, la plaça dels Dies Feiners de Blanes es convertirà dissabte i diumenge en un no parar d’activitats per a tots els públics, dels més petits als més grans.

La celebració arriba després de l’èxit de l’exposició “20 Anys Gegants” sobre la història de l’entitat que es va allotjar a la Casa Saladrigas, i per la qual han passat més de 1.500 visitants. Ara la celebració de l’aniversari dels gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina –i, per tant, de la Colla-, continua amb un cap de setmana en què blanencs i visitants estan convidats a participar en aquesta gran festa.

Dissabte al matí l’entitat oferirà un Taller de Capgrossos amb material reciclat perquè tothom pugui formar part de la gran cercavila que es farà a la tarda, i que recorrerà els principals carrers del centre de Blanes. Serà una cercavila carregada de sorpreses, ja que just abans d’iniciar-se es presentaran la nova gegantona escolta, construïda per l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, i un renovat Es Forcaner, dimoni que enguany compleix el seu 15è aniversari. Els nous gegantons participaran a la cercavila amb els Gegants, Gegantons i Capgrossos de Blanes, així com també els de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.

Després de la cercavila, la blanenca Mercè Domènech oferirà un contacontes per als més petits amb històries de gegants, i donarà pas als balls del Grup Country Blanes, així com dels Gegantons i Capgrossos de l’Esbart.

Un dels moments més intensos d’aquesta Festa Gegant arribarà al vespre, després d’un sopar popular, amb un gran concert d’estils molt diversos que comptarà amb pintura en directe, videoprojeccions i més de 50.000 watts de llum i so.

El grup argentinobarcelní “PapasCandy” serà l’encarregat d’obrir la nit amb les seves melodies jamaicanes a ritme de reggae per deixar pas a un concert carregat de sorpreses de la mà de “Pulpopop”. El “Grup Revolució del 2012” amb la banda completa durà a Blanes el seu estil surrealista amb una base de rock i tocs de reggae. Els encarregats de tancar la nit seran els blanencs “Shot By Bertha”, ja de manera més dura, amb heavy metal.

Diumenge començarà a ritme de matinades, despertant la vila de Blanes ben aviat, per arribar al migdia a toc de sardana amb la “Cobla del 20è”, formada especialment per a l’ocasió. Amb grans músics blanencs i de les comarques gironines entre les seves files, aquesta cobla gegantera també serà l’encarregada d’interpretar el ball dels Gegants de Blanes (el Ball dels Vescomtes) i d’estrenar el Ball d’en Vadó Set-Trossos.

Es tracta d’una peça escrita pel compositor blanenc Xavier González Ranchal (Xavi Pendon), que destaca: “És un ball escrit per a una formació que representa la nostra cultura, que és la cobla, afegint-hi la percussió i tocs de reggae, rumba i ritmes de la riba de la Mediterrània”. El compositor també remarca: “Busca la modernitat sense perdre les arrels, i és fruit també de la globalització que ens ha portat a escoltar músiques molt diverses d’arreu del món, un ball amb una gran dosi de multiculturalitat”.

Per organitzar la “Fes-Te Gran, Festa Gegant”, Laia Planas, Cap de Colla de l’entitat, destaca que “Amb imaginació i molta fal·lera gegantera es poden fer grans festes com aquesta”. En aquest sentit, la Laia Planas també remarca el baix pressupost amb què han comptat, així com la col·laboració desinteressada de moltes persones i empreses, sobretot dels dos patrocinadors del 20è –Zig Zag Zug i Muralla Òptica-, “sense els quals –apunta la Cap de Colla- això no hauria estat possible”.

Respecte dels punts forts de la festa, Planas remarca l’estrena de la gegantona escolta, la reforma d’es Forcaner i l’estrena del Ball d’en Vadó Set-Trossos: “El Ball i arreglar es Forcaner eren dues coses que teníem pendents i que ens fan molta il·lusió. Pel que fa a la gegantona escolta, ha estat una sorpresa més que agradable dels amics de l’Agrupació Escolta Pinya de Rosa”. Per últim, la portaveu de l’entitat també ha remarcat la voluntat de l’entitat de voler celebrar l’aniversari amb tota la vila, amb activitats per a persones de totes les edats.

Durant els propers mesos la Colla organitzarà més esdeveniments extraordinaris, com ara una celebració del 15è aniversari d’es Forcaner durant el mes d’agost, o les cercaviles i activitats a diferents barris sota el títol “20 Anys als Barris”.

Tot això sense deixar de banda les activitats habituals de l’entitat, com ara la cercavila i el Concurs de Dibuix de Gegants de Blanes durant la Festa Major de Santa Anna, o la XIII Trobada Gegantera de Blanes, el 25 d’agost.

Mentre tot això no arriba, però, els membres de la Colla Gegantera de Blanes conviden a tothom a arribar-se a la plaça dels Dies Feiners de Blanes aquest cap de setmana i participar d’aquesta gran festa que porta per lema “FES-TE GRAN, FESTA GEGANT!”.PROGRAMA D'ACTIVITATS


Data de realització: 05/11/2012 | Data de la darrera actualització: 05/14/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300