Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu intensament la Fes-Te Gran Festa Gegant del 20è aniversari de la Colla.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/14/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

20AnysGegantsBlanes viu intensament la Fes-Te Gran Festa Gegant del 20è aniversari de la Colla.

Durant tot el cap de setmana s’han celebrat diversos actes per a tots els públics, destacant una cercavila, la presentació de la nova gegantona del cau i l’estrena del ball d’en Vadó Set Trossos, a càrrec de la Cobla del 20è, entre d’altres.

Blanes ha viscut durant tot el cap de setmana un dels punts àlgids de la celebració que s’està fent durant tot aquest 2012 del 20è aniversari de la colla gegantera. Sota el títol genèric “Fes-Te Gran, Festa Gegant”, els actes celebratius s’han centrat dissabte i diumenge a la plaça dels Dies Feiners.

El cicle es va encetar dissabte al matí, amb un taller de capgrossos adreçat a la canalla, on els pares i mares també van participar activament. Es tractava que els més petits confeccionessin el seu capgròs amb material reciclat, amb l’objectiu que, de cara a la tarda, participessin a la cercavila que havia de recórrer el centre de Blanes.

Just abans que comencés la cercavila, la “Fes-Te Gran, Festa Gegant” de la colla gegantera va tenir un dels punts destacats del cap de setmana. Es tractava de la presentació de la nova gegantona escolta, construïda per l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, així com dels canvis que s’han fet en el gegantó Es Forcaner, el dimoni que enguany compleix el seu 15è aniversari.

Els nois i noies del Cau es van encarregar d’anunciar tot cridant el nom de la seva gegantona, la Mariona. Un cop fetes les presentacions, va començar la cercavila pels carrers del centre de Blanes, encapçalada pel foc i la percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera. A banda de la Mariona i Es Forcaner, la cercavila també va comptar amb la participació d’en Vadó 7 trossos i els capgrossos, així com els gegants, en Gastó i na Caterina, i els gegantons i capgrossos de l’esbart dansaire Joaquim Ruyra.

Tancaven la cercavila els membres de la Banda Musical Mossèn Joan Batlle, que aquest 2012 també estan de celebració, en aquest cas dels seus 30 anys. En acabada la cercavila, la programació de la tarda es va completar amb un contacontes pels més menuts a càrrec de Mercè Domènech, els balls del Grup Country Blanes i els dels gegantons i capgrossos de l’esbart.

Amb l’arribada del vespre, la tempesta que va caure sobre Blanes va obligar a la Colla Gegantera a modificar la programació prevista. En aquest sentit, el sopar popular que s’havia de fer a la plaça dels Dies Feiners es va traslladar a l’esbarjo parroquial, on els assistents van poder degustar sense cap problema el menú que s’havia confeccionat per a la ocasió.

Aquesta, però, no va ser l’única modificació, ja que també es va haver de suspendre el concert de nit que havia d’anar a càrrec dels grups Pulpopop, PapasCandy i Shoot By Bertha.

Enlloc del so en directe de les tres formacions, la festa va continuar amb una selecció musical, acompanyada de bon ambient i begudes garantides a la barra que regentaven els membres de la colla gegantera i voluntaris. Mentrestant, dalt l’escenari l’artista Cristina Espinosa, es va encarregar d’anar pintant una obra commemorativa del 20è aniversari.

Va ser precisament aquesta acolorida creació la que va presidir l’endemà diumenge els darrers actes de celebració que quedaven per fer. Després que a primera hora la jornada havia començat a ritme de matinades, al migdia es va arribar a toc de sardana, amb la Cobla del 20è, formada especialment per a l’ocasió.

Amb grans músics blanencs i de les comarques gironines entre les seves files, aquesta cobla gegantera va oferir 3 peces prou representatives. La primera era de Pitu Chamorro; la segona de Jordi Fontanilles, titulada “Mercaders a Arbúcies”, i la tercera era una composició de Marcel Casellas. Amb el nom “Els Gegants de l’Agrupació”, la peça es va estrenar en motiu de la desena trobada de colles que es va fer a Blanes.

Després de les sardanes va arribar un altre dels moments més esperats d’aquest cap de setmana. Es tractava de l’estrena del ball d’en Vadó Set Trossos, una peça escrita pel compositor blanenc Xavi Pendon.

La Cobla del 20è va ser l’encarregada d’interpretar en viu i en directe la música, a l’igual que quan després es va fer el ball dels capgrossos. En aquest cas aquesta peça la va composar fa temps Tomàs Bedós. Per últim, el darrer ingredient de la jornada va ser el ball dels vescomptes que van protagonitzar els gegants de la colla, en Gastó i na Caterina.

Acompanyats pels músics de la cobla del 20è, que interpretaven la peça composada per Rafel Comas, el ball dels gegants va posar
punt i final a la Fes-Te Gran Fes-Te Gegant d’aquest cap de setmana.

Segons Laia Planas, cap de colla, l’esforç de molta gent ha fet possible que aquest cap de setmana Blanes hagi tingut un marcat accent geganter: “A banda que hi ha hagut activitats per a totes les edats perquè tothom hi pogués participar, hem d’agraïr la col.laboració desinteressada de molts particulars i entitats que han fet possible que la festa fos un èxit, així com també la contribució dels nostres patrocinadors, Zig Zag Zug i Òptiques Muralla”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Festes Lara Torres, també destacava que, gràcies a la complicitat d’entitats com la colla gegantera, encara és possible seguir organitzant esdeveniments tan destacats com aquest a Blanes : “És d’agraïr que, tot i les dificultats econòmiques, les entitats continuïn organitzant esdeveniments com aquest, comptant amb la contribució econòmica d’empreses, però també amb la complicitat d’altres entitats”.

Després d’aquesta cap de setmana, un altre dels punts forts que tindrà la celebració dels 20 anys tindrà lloc a l’agost, amb la trobada de colles geganteres.






Data de realització: 05/14/2012 | Data de la darrera actualització: 05/21/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300