Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

11 Podis pel Club Twriling Blanes al 25è Campionat d’Espanya celebrat a la Ciutat Esportiva.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/14/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11 Podis pel Club Twriling Blanes al 25è Campionat d’Espanya celebrat a la Ciutat Esportiva.

Durant tot el cap de setmana Blanes ha acollit aquesta competició, que ha comptat amb la participació d’unes 1.200 persones, entre atletes i públic assistent.

El Club Twirling Blanes ha tornat a demostrar que és tota una potència a nivell estatal en aquesta disciplina esportiva, aconseguint 11 podis a les diferents modalitats en competició, 6 d’ells primeres posicions aconseguides per les atletes blanenques.

En aquest sentit, cal destacar la primera plaça en la modalitat de grups senior, així com la primera posició en equips, tant a la categoria de junior com en senior. També s’han aconseguit pujar a podi en individual i parelles.

Tots aquests guanys els han aconseguit les atletes de l’entitat blanenca a través del 25è Campionat d’Espanya de Twirling que s’ha acollit durant tot el cap de setmana a la Ciutat Esportiva de Blanes. Durant dos dies han competit 300 atletes de Catalunya, Madrid, Salamanca i Múrcia, si bé entre acompanyants i familiars es calcula que hi ha hagut unes 1.200 persones.

En total hi havia 11 clubs, i qui partia com a favorit era justament l’organitzador, el Club Twirling Blanes, tal i com destaca el president de l’entitat, Enrique Ortega, que recorda que ja fa temps que les seves atletes “Són de les millors al panorama estatal i català”.

Per aquest motiu, així com perquè enguany coincideix amb els 40 anys de la fundació del grup de majoretes de Blanes -que són les arrels del Club Twirling-, el fet d’organitzar el Campionat d’Espanya a terreny propi es considera un regal afegit des de l’entitat blanenca.

La decisió de confiar al Club Twirling Blanes la organització del Campionat d’Espanya, per tant, no és per casualitat. Una altra raó de celebració afegida és que enguany es compleixen les noces de plata d’aquest esport, tal i com explica la presidenta de la Comissió de Twirling de la Federació de Ball Esportiu de l’Estat espanyol, Sara Abad: “Nosaltres estem encantats de ser aquí, a la Ciutat Esportiva de Blanes, no tan sols per les celebracions que fem enguany, sinó també per l’experiència i el nivell que té el Club Twriling Blanes”.

Actualment el Twirling està començant a deixar de ser un esport minoritari per anar afiançant-se més com a disciplina esportiva, sobretot d’ençà que s’ha federat.

El 25è Campionat d’Espanya de Twirling es va encetar dissabte al matí amb la cerimònia d’inauguració, que va començar amb la desfilada de les atletes participants, així com amb els parlaments de les autoritats.

La benvinguda a tots els participants la va fer el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos qui, va destacava poc abans d’inicar-se la cerimònia d’inauguració que, a través d’esdeveniments com aquest, la Ciutat Esportiva està fent-se un nom propi al circuit esportiu.

La presidenta d’honor del Campionat d’Espanya de Twirling ha estat Elena Vitrichenko, que va ser medalla olímpica dels Jocs d’Atlanta de l’any 1996. Va ser aquesta atleta qui es va encarregar de declarar oberta la competició. Vitrichenko és la fundadora i l’ànima del Club Vitry de Gimnàstica Rítmica, que entrena a Blanes i Lloret.

Les atletes d’aquest club, juntament amb les del Club Twirling Blanes, són les que es van encarregar de tancar la cerimònia inaugural amb un espectacle que va donar pas a les primeres competicions del matí. El Campionat d’Espanya es va cloure diumenge al vespre, amb la cerimònia de clausura i el lliurament de premis als diferents classificats.

Data de realització: 05/14/2012 | Data de la darrera actualització: 05/21/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300