Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes, nou centre col·laborador de l’ACTIC de la Generalitat.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/29/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes, nou centre col·laborador de l’ACTIC de la Generalitat.

L’ACTIC és el certificat oficial de la Generalitat que permet acreditar a qualsevol persona de més de 16 anys el seu domini en l’ús de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació). L’examen oficial per obtenir-lo s’ha de fer en un centre col·laborador de l’ACTIC.

La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat ha autoritzat l’Ajuntament de Blanes a mitjan d’aquest mes de maig a actuar com a centre col·laborador de l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Més concretament, ha autoritzat l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, ubicada a l’antiga Escola Safa.

L’ACTIC és el certificat acreditatiu de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

En aquest sentit, permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova per ordinador. Les persones que superen satisfactòriament la prova tenen un certificat acreditatiu que emet la Generalitat, i que els possibilita demostrar d’una manera homologada un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en TIC davant de qualsevol empresa o administració.

L’autorització que s’ha fet a Blanes com a centre col•laborador possibilita que des d’ara es pugui fer la prova de capacitació dels tres nivells de competència de l’ACTIC a l’Àrea de Promoció Econòmica de la Ciutat del municipi. Quan es fa el procés d’inscripció el/la sol•licitant ha de triar entre les diferents seus del territori català on pot dur a terme la prova, així com les dates disponibles per fer-la. Per accedir a la inscripció s’ha de fer a través de l’adreça següent: http://www20.gencat.cat/portal/site/actic/

A Blanes, les proves de certificació es fan tots els dijous, de 9.30 a 12.00 h, ja que l’examen té una duració de dues hores i mitja.

Per mitjà de l’ACTIC, la persona titular pot acreditar davant de qualsevol instància pública o privada les seves competències en tecnologies de la informació i la comunicació.

El nivell 1 o bàsic acredita que la persona té un domini elemental en l’ús de les TIC, que és un usuari bàsic d’aquestes tecnologies, i que es pot considerar inclòs en la societat digital. El nivell 2 o mitjà certifica que es té un domini efectiu en l’ús de les TIC en relació amb els àmbits generals d’aplicació, i gaudeix d’autonomia i capacitat crítica envers l’ús d’aquestes tecnologies.

Per últim, el nivell 3 o avançat acredita que la persona té un domini ampli en l’ús de les TIC i que té capacitat per aprofitar al màxim les prestacions de les TIC, de construir usos alternatius i de donar suport a altres persones.

Per fer l’examen s’ha de pagar una taxa que va des dels 17 € fins als 29 €, si bé hi ha bonificacions i exempcions, com per exemple els jubilats, els aturats i les persones que pateixen una discapacitat major o igual al 33%, que no han de pagar res.

La possessió d’aquests certificats pot ajudar les persones acreditades a accedir a llocs de treball especialitzats que comporten un ús avançat de determinades eines i, per tant, són una bona manera de demostrar un valor afegit en la recerca de feina.
Data de realització: 05/29/2012 | Data de la darrera actualització: 05/29/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300