Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà una Fira de Brocanters cada mes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà una Fira de Brocanters cada mes.

Es tracta de la primera experiència que es farà de manera regular, amb l’objectiu de dinamitzar la vida econòmica i comercial del municipi.

A partir del 7 de juliol, el primer dissabte de cada mes Blanes acollirà una Fira de Brocanters. L’activitat s’allotjarà al passeig de Pau Casals, a l’alçada del Banc dels Músics fins a tocar al carrer Ample, des de les 9.00 h del matí fins a les 14.000 h de la tarda.

La fira està organitzada per l’Àrea de Promoció de la Ciutat i l’Associació Encants Baix Empordà, que aplega brocanters de diverses localitats gironines, barcelonines i europees. Els associats de l’entitat empordanesa actualment porten els seus productes a les fires de Pals i Lloret, entre d’altres, i properament també tenen previst fer-ho a Peralada, Mont-ras, Platja d’Aro i Llagostera.

A les parades de la Fira s’hi podran trobar objectes que tenen entre 50 i 100 anys d’antiguitat, el tipus de productes que ofereixen els brocanters. Així, hi haurà des de mobles i objectes de decoració, passant per monedes antigues i joguines, fins a puntes de coixí i altres peces que poden atraure tant els entesos en antiguitats com els neòfits en la matèria. Pel que fa als preus a què es venen els productes, solen oscil·lar entre els 10 €, el més assequible, fins als 400 €, els més cars, tot i que la quantia que es demana depèn molt del tipus d’objecte que s’exposa.

Aquesta serà la primera vegada que una activitat d’aquestes característiques s’organitza de manera regular a Blanes, ja que fins al moment s’havien fet experiències puntuals durant l’estiu o bé amb motiu de les Festes de Maig, que es van recuperar fa uns anys.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Lourdes Fàbrega, ha explicat : “Des del nostre Departament ens interessa tirar endavant fires que ajudin a millorar l’economia i la dinàmica del comerç a la nostra vila, i estem treballant en diversos projectes”. En aquest sentit, Fàbrega també apunta: “Fa uns mesos ens van arribar de manera gairebé simultània dues propostes relacionades. D’una banda, ens va entrar la sol·licitud de l’Associació Encants Baix Empordà per muntar una fira a Blanes, i de l’altra, un projecte per fer un Mercat de Segona Mà”.

La primera proposta es farà ara realitat a través de la signatura d’un conveni que s’allargarà de moment fins al desembre. A partir de llavors, l’Ajuntament i l’Associació valoraran quin tipus de continuïtat/periodicitat es dóna a l’experiència, amb la possibilitat que es prorrogui el conveni perquè la fira continuï durant tot l’any.

Pel que fa al segon projecte, d’organitzar un Mercat de Segona Mà, s’hi està treballant amb la intenció d’establir-lo també de manera regular passat l’estiu, i amb característiques clarament diferenciades de la Fira de Brocanters.


Data de realització: 07/05/2012 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300