Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Novetats Festa Major 2012


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Novetats Festa Major 2012

Els actes s’acolliran principalment a tres espais, on la novetat és l’”Escenari Jove” del passeig de mar, i una altra novetat és el servei nocturn de bus que hi haurà les nits de focs fins a Mas Florit

Una de les principals novetats de la Festa Major de Santa Anna de Blanes d'aquest 2012 és que les diferents activitats s’allotjaran principalment a tres escenaris.

Un d’ells és l’Escenari de Festa Major, situat a la plaça dels Dies Feiners, on hi haurà activitats pensades per a públic de totes les edats, com per exemple un ball amb La Salseta del Poble Sec que es farà la nit de Santa Anna, el dijous 26. Una altra ubicació és l’anomenat Tercer Escenari, que integra tres espais que allotjaran activitats organitzades per tres entitats culturals: l’Esbart Joaquim Ruyra, a la plaça d’Espanya, la Casa d’Andalusia, a tocar de la plaça dels Països Catalans i l’Associació d’Uruguaians, darrera l’antic pavelló municipal d’esports.

L’Escenari Jove, la nova ubicació de les festes d’aquest 2012

La principal novetat, és l’Escenari Jove que estarà situat passeig de mar, a tocar de la platja del costat del Club de Vela, i que permetrà que les activitats també es puguin seguir des de la platja, principalment perquè les gaudeixin la gent jove.
En aquest escenari hi haurà diversos concerts, però també activitats per a la canalla, com per exemple la festa de l’escuma. Pel que fa als concerts, per donar-los més contingut s’han tematitzat en cinc nits, d’entre les quals cal destacar la Nit Blanes Escenari, que comptarà amb les actuacions d’artistes blanencs amb nous discs publicats -Isaac Ulam i el grup Wantum-, així com la Nit Kontra-Band, centrada en el darrer concert que oferirà aquest grup de Blanes.

Segons la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, les activitats que s’acolliran a l’Escenari Jove cobriran el buit que enguany ha deixat la supressió de Barrakes, però no es considera un substitut.


Comissió d’Activitats de la Festa Major

Un altre ingredient destacat de la programació d’enguany és que, en la línia de promoure la participació ciutadana, a principis d’any es va posar en marxa la Comissió d’Activitats de la Festa Major, integrada per representats d’entitats i associacions de veïns, per treballar en comú la preparació d’alguns dels aspectes del cicle festiu.

Entre les propostes que s’han impulsat des d’aquesta comissió cal destacar la organització d’una gimcana familiar i una altra pensada pel públic més jove que tindran lloc diumenge al matí i a la nit respectivament.


Servei nocturn d’autobús els dies del Concurs de Focs

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha avançat que, al marge de les activitats de la festa major, aquest any la novetat és que, atenent a una demanda històrica dels ciutadans de Blanes, hi haurà un servei nocturn d’autobús de retorn pels quatre dies del Concurs de Focs d’Artifici, és a dir, des del proper dimarts dia 24 fins el divendres 27.

L’autobús sortirà des de la parada situada a la cruïlla de la riera amb la girola de davant el mercat de Mas Enlaire cada nit a les 00’00 h, i seguirà un recorregut que durà els viatgers pujant pel carrer Anselm Clavé fins arribar a Ca la Guidó, Mas Cremat i Mas Florit, on finalitzarà l’itinerari.Rafel Bagot, pregoner de la Festa Major 2012

La festa major s’encetarà dissabte vinent, dia 21, amb el pregó d’inici de festes que enguany anirà a càrrec del comunicador blanenc Rafel Bagot, que fa gairebé 20 anys que treballa al canal 3/24 de Televisió de Catalunya, on fa la informació esportiva.

Viatger vocacional, es defineix com a blanenc “militant”, i està molt orgullós que l’hagin escollit per fer el Pregó, tot i que creu que no s’ho mereix.

Aplec de l’Amor amb la cantant Beth i altres ingredients

El darrer acte de la festa major tindrà lloc el dissabte dia 28 amb l’Aplec de l’Amor, que enguany inclourà el concert de la cantant “Beth”, que presenta el seu darrer disc “Cercant el camí”.

Entre els diferents actes que acaben de composar el programa de festa major, també destaquen la inauguració de l’exposició “Blanes Festiu” que s’allotja a la sala municipal del carrer Ample, la recreació històrica que es farà dilluns vinent, amb la “Festa del Mil·lenari”, una cercavila, el correfoc i el correaigua, o bé el recuperat concurs de castells de sorra.

Tot això sense oblidar els actes més populars i tradicionals, com són la missa de Sant Jaume, o la comitiva oficial i l’ofici del dia de Santa Anna, una jornada que també inclou el ball de Morratxes.


Els costos de la Festa Major i el 42è Concurs de Focs

La Festa Major comptarà amb la meitat del pressupost de l'any passat per a la organització de les activitats –sense comptar el Concurs de Focs-, de manera que dels 90.000 euros gastats el 2011, es passa a 42.000 euros, dels quals 13.000 euros procediran de patrocinadors.

Per la seva banda, el 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici compta amb un pressupost que volta els 100.000 euros: cada empresa participant rep un import màxim de 19.000 euros -2.000 € menys que l’any passat-, i a més el primer premi al millor espectacle s’ha reduït de 8.000 euros a 6.000 euros.

El segon premi de 3.000 euros pel segon classificat no es lliurarà, com tampoc es lliurarà el Trofeu Vila de Blanes valorat en 3.200 euros. Per contra, la pirotècnia guanyadora serà l’encarregada de fer el castell de focs de les festes de Sant Narcís de Girona, després que es va signar un conveni de col·laboració.

El 42è Concurs de Focs d’Artifici començarà el dimarts 24 amb la participació de la pirotècnia que va guanyar l’any passat, “Hermanos Ferrández” de Múrcia; el dimecres 25 serà el torn de la italiana “Zio Piro”; el dijous 26 la “Pirotècnia Valenciana” de València i finalment el divendres 27 la basca “Velacea Pir”.

Dilluns vinent serà quan es farà la presentació del Concurs de Focs d’enguany, un acte que inclourà el lliurament del Trofeu al guanyador de l’anterior edició.Data de realització: 07/19/2012 | Data de la darrera actualització: 07/20/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300