Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’inaugura l’exposició “Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’inaugura l’exposició “Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions”.

Es tracta d’una mostra fotogràfica realitzada a partir dels fons i les col·leccions de l’Arxiu Municipal de Blanes que s’allotja a la sala M. Luisa García-Tornel

Ahir diumenge es va inaugurar l’exposició “Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions”, que forma part dels actes de la Festa Major de Santa Anna. L’acte el van presidir l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, acompanyats d’altres membres del consistori.Els parlaments els va encetar el director de l’Arxiu Municipal de Blanes, Antoni Reyes, que va explicar que l’objectiu de la mostra és poder veure en imatges com ha viscut la festa i com s’ha divertit la gent de la vila. Al abastar 100 anys, es tracta d’un període històric en què, majoritàriament, les festes encara estaven lligades al calendari litúrgic i al cicle agrícola.


Per la seva banda, l’alcalde va explicar que, en definitiva, l’exposició és un reconeixement a tots els voluntaris amb què compta l’arxiu. És a través de la seva feina que s’està aconseguint identificar els protagonistes de l’important fons documental amb què ja compta l’arxiu a través de les donacions.


Després de la inauguració, els qui es van acostar a la sala municipal del carrer ample ja van poder començar a gaudir de l’exposició. A diferència d’anteriors mostres organitzades per l’arxiu -que han resseguit trajectòries fotogràfiques d’autor-, en aquesta s’ha apostat per un tema col·lectiu, però que incideix molt en el terreny personal que dóna nom a la mostra: el del Blanes Festiu.Són documents d’un alt valor informatiu i emocional que, en essència, recorden en imatges la història recent del municipi, reforçant la pròpia identitat del què significa ser blanenc.

Coincidint amb la inauguració, també es va presentar el catàleg de l’exposició que es podrà adquirir a la mateixa sala on s’hi allotja, així com a l’Arxiu Municipal. El catàleg inclou fotografies que no estan recollides a la mostra, algunes de les quals s’han utilitzat per confeccionar l’audiovisual que es projecta formant part de l’exposició.

Les fotografies arrenquen una mica més enllà de fa cent anys i abasten bona part del segle vint, mentre que les imatges de l’audiovisual daten de principis dels anys 90 principalment i provenen de l’arxiu de TV Blanes.

La mostra “Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions” es podrà visitar a la sala municipal Maria Luisa García-Tornel fins el 2 de setembre de dilluns a diumenge, de 18.00 a 21.00 h.Altres Activitats de la Festa Major

Diumenge la festa major de Santa Anna també va comptar amb d’altres activitats, com ara la que es va allotjar a la tarda-vespre al passeig de Dintre. Es tractava de la Trobada de Puntaires, que va aplegar 140 participants procedents de diverses poblacions de l’àrea de Barcelona i Girona. Blanes també va estar representada a través de dos col·lectius: l’Associació de Dones Emprenedores i el grup de Dones d’Esther Roig.

La remor de boixets va omplir el passeig fins a la nit mentre, paral·lelament, a l’escenari de Festa Major de la plaça dels Dies Feiners l’escola de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra va oferir un recull de danses tradicionals. Ja a la nit el cos de dansa de l’esbart, acompanyat de la cobla “La Bisbal Jove” també va oferir un espectacle.

Els actes de la segona jornada de la Festa Major d’enguany es van completar amb una gimcana familiar que es va fer al matí al barri dels Pins, així com amb una de nocturna que es va fer a l’Escenari Jove del passeig de mar.Data de realització: 07/23/2012 | Data de la darrera actualització: 07/23/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300