Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil retira de la platja un cap d’olla mort.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilProtecció Civil retira de la platja un cap d’olla mort.

L’animal, que estava en avançat estat de descomposició, va ser localitzat a la platja de S’Abanell la tarda de diumenge, procedint a retirar-lo amb mitjans propis de l’Ajuntament de Blanes.

El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes es va fer càrrec de les tasques de retirada d’un cap d’olla que va aparèixer surant mort a la platja de s’Abanell la tarda d’aquest passat diumenge.

L’animal -que estava en avançat estat de descomposició, que afectava un 60% del cos-, va ser vist per primera vegada quan encara era lluny de la platja pels efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de Blanes. L’alerta es va donar a quarts de 5 de la tarda i, partir d’aquí, els efectius van anar fent un seguiment fins que el cos de l’animal, que mesurava més de dos metres, va arribar a la vora de la platja.

A partir d’aquí es va posar en marxa un dispositiu per les tasques de retirada del cos, al mateix temps que s’encerclava i es protegia la zona de la platja preventivament ja que, donat l’avançat estat de descomposició de l’animal, aquest desprenia una olor molt desagradable.

Formant part del protocol, també es van alertar els Agents Rurals del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, ja que la reglamentació contempla que han de ser aquests efectius els qui, en aquests casos, han de determinar el procediment a seguir.

Després que els Agents Rurals van indicar que calia evacuar el cos de l’animal de la platja, Protecció Civil es va encarregar d’aquestes tasques amb mitjans propis de l’Ajuntament de Blanes. Amb l’ajuda d’una retroexcavadora, es va aixecar l’animal per dipositar-lo en un camió de l’empresa de neteja i recollida d’escombraries municipal, Nora, que el va traslladar fins a l’abocador de Lloret de Mar.

Les tasques de retirada del cap d’olla mort van finalitzar cap a 2/4 de 7 de la tarda.
ç


Data de realització: 07/23/2012 | Data de la darrera actualització: 06/17/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300