Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Presentació 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Presentació 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Durant l’acte es va lliurar el trofeu al guanyador de l’edició del 2011, la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia, que aquesta nit enceta el concurs amb el seu espectacle

La sala de plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir dilluns al vespre la presentació del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes, presidida per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres.

L’acte es va encetar amb el lliurament del trofeu al guanyador de l’edició del 2011, la Pirotècnia Hermanos Ferrández -que prové de Beniel, Múrcia-, que aquesta nit serà l’encarregada d’iniciar el concurs amb el seu espectacle.

El portaveu de l’empresa, Leo Ferrández, va avançar: “Este año venimos incluso con más ilusión. Tenemos la experiencia del año pasado, por ésto, hemos preparado un espectáculo para premio y para sorprender a todos los asistentes”.

Respecte el tipus d’espectacle que tenen previst oferir aquesta nit, Leo Ferrández va explicar: “Ofreceremos un castillo de fuegos cargado de novedades, con material nuevo y muchas combinaciones de conjuntos. Es un espectáculo muy similar al que lanzamos en el Concurso Internacional de Alicante, donde quedamos campeones”.

En acabat l’acte de presentació, els representants de l’empresa es van traslladar a la zona de llançament dels castells de focs, on els operaris havien de començar ja ahir a la nit les tasques de muntatge que s’han allargat avui al matí.

La presentació del concurs va continuar, com és tradicional, amb el lliurament als membres del Jurat Qualificador Popular de tot el material que necessitaran aquests dies per anar puntuant els quatre espectacles pirotècnics. Les explicacions per escrit les van completar durant l’acte membres de la Comissió Tècnica, entre ells Xavier López i el més veterà de tots, l’exalcalde de Blanes, Jordi Bacardit.

En aquest sentit, respecte la disminució del nombre de dies que tindrà enguany el concurs en relació a l’any passat, Bacardit explicava: “Semblava que pintava malament, però la Comissió Tècnica ha triat d’entre totes les empreses que aspiraven a ser-ho procurant que es mantingui l’esperit de competició”. El membre de la Comissió Tècnica també va remarcar: “A banda de l’empresa que ja va guanyar l’any passat, n’hi ha dues que vénen aquí per primer cop i una quarta que ja coneix el terreny –la pirotècnia Valenciana- i que em consta que té moltes ganes de guanyar. D’aquesta manera, crec que el concurs mantindrà la qualitat”.

Per últim, l’acte es va tancar amb un breu parlament de l’alcalde, Josep Marigó, que va coincidir amb Jordi Bacardit quant al resultat que s’espera del concurs d’enguany: “Tot i passar de sis a quatre dies, mantenim el nivell de qualitat. En aquests moments, som l’únic Concurs Internacional de tot Catalunya i per tant això és important i esperem que es tradueixi en una reactivació de l’economia local”.

Tant l’alcalde com la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, van agrair la feina tant de la Comissió Tècnica com dels membres del Jurat Popular, sense la qual no seria possible la organització del concurs.


Els Participants del 42è Concurs de Focs

Els espectacles pirotècnics es llencen cada nit des de l’entorn de la Roca i la platja de Sa Palomera i comencen a les 22’30 h. Els castells de focs duren al voltant d’uns 20 minuts, i els moments més espectaculars solen ser quan s’acosta el moment d’anar a acabant, amb una traca final.


* Dimarts 24: Pirotècnia Hnos Ferrández (Múrcia)

Actualment és una de les empreses que està agafant prestigi dintre del sector nacional. Els seus espectacles són una barreja de tradició juntament amb les darreres novetats. Una empresa familiar que va sorprendre el públic a Blanes en la passada edició i ve de guanyar a Alacant amb un gran espectacle. Una empresa que puja, i molt, dintre d’aquest sector i torna a Blanes per demostrar que és el vigent campió.

Guanyadora del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2011, guanyadora del concurs internacional de les Fogueres d’Alacant el 2010 i 2012, segon premi del públic en la mostra internacional de focs artificials de Burgos 2012, i empresa participant a les mascletaes Falles de València i Castelló.


* Dimecres 25: Vaccalluzzo ZioPiro Fireworks (Itàlia)

Empresa ubicada a les portes del Volcà Etna, Zio Piro és la encarregada del foc tradicional i de gran consum de Vaccalluzzo.

Una empresa amb una gran historia, que s’ha modernitzat i és líder europea en aquets moments. Per molts, el millor material d’Europa, i capdavantera en exportació, de la qual cosa és un referent mundial.

La seva trajectòria de premis i esdeveniments és molt àmplia. Cal destacar-ne els primers premis a: Donostia, Tarragona al campions de campions, Ignis Brunensis, Malta fireworks festival, Courchevel, participant a tots els sympousiums mundials de pirotècnia.


* Dijous 26: Pirotècnia Valenciana (València)

José Manuel Crespo està considerat avui dia un dels millors pirotècnics d’aquest país. La seva capacitat de creació unida amb un ritme únic fa que cada espectacle tingui un segell indiscutible.

Triomfador a les falles de aquest any a Vàlencia, participant als esdeveniments més importants d’aquest país, retorna a Blanes on va començar una etapa d’èxits.

Guanyador a Blanes el 2008, guanyador a Pamplona 2009, segon premi a Tarragona 2010. Empresa inclosa per la JCF als castells de les mascletàs de les Falles de València, on aquest any la seva mascletà va ser dedicada a tots els malalts de càncer, amb un espectacle considerat per la critica com a
súmmum pirotècnic.


* Divendres 27: Pirotècnia Valecea-Pir (País Basc)

Empresa que data del 1876, dedicada a cor i ànima als focs d´artifici, té la seva oportunitat aquest any a Blanes. Una empresa amb història però jove, amb la capacitat actual de fabricar més del 80% del seu material, amb una gran qualitat que sobrepassa la normativa actual en temes de seguretat i medi ambient.

Ha participat a Portugal, al concurs de piromusicals de Coimbra, participant a Burgos, Bilbao, primer premi a Vitoria al 2004 i segon al 2009 al campions de campions del mateix concurs, tercer premi a Donostia al 2010.Data de realització: 07/24/2012 | Data de la darrera actualització: 07/25/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300