Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks guanya el 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/28/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks guanya el 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

L’empresa italiana, que va participar el dimecres dia 25, s’ha imposat a les altres tres per un total de 8.295’45 punts.

El veredicte del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes, que es va fer públic dissabte passat al migdia, ha atorgat el primer premi a la Pirotècnia Vaccalluzo Zio Piro Fireworks de Belpasso, Itàlia.

El veredicte el van emetre la Comissió Tècnica i el Jurat Popular que, amb les seves qualificacions, van valorar diversos aspectes dels espectacles pirotècnics que al llarg de quatre dies han ofert les empreses participants.


Classificació del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

El castell de focs de dimecres a la nit a càrrec de l’empresa Vaccalluzo Zio Piro Fireworks ha estat el més ben valorat pel jurat amb un total de 8.295’45 punts. Al segon lloc s’ha situat l’espectacle de la nit de dijous a càrrec de la Pirotècnia Valenciana amb 7.862’12 punts, seguida en tercera posició per la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que va guanyar l’edició de l’any passat, amb 7.537’50 punts. Per últim, la quarta posició ha estat per la Pirotècnia Valecea-Pir d’Àlava, que va tancar el concurs ahir a la nit, amb 6.428’79 punts.

Un cop emès el veredicte, es va poder felicitar en viu i en directe un representant de l’empresa guanyadora, Natalino Rizzitano, qui era present a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes on va tenir lloc l’acte. Rizzitano, que precisament s’encarrega de fer els dissenys de la pirotècnia, es va mostrar molt satisfet per haver guanyat el concurs de Blanes, una fita que, segons va explicar, significarà tota una empenta per a la seva empresa, ja que guanyar el certamen -l’únic internacional que hi ha a Catalunya-, és tot un prestigi.

Pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks rebrà 6.000 € -2.000 € menys que a l’edició passada-, així com la invitació a participar al concurs de Blanes de l’any 2013. El guanyador també serà convidat perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona l’1 de novembre amb motiu de les Fires de Sant Narcís 2012. Segons el conveni signat amb l’Ajuntament de Blanes, l’Ajuntament de Girona abonarà 12.500 € a la pirotècnia per la confecció del castell de focs. A diferència de les anteriors edicions, enguany no hi haurà cap premi pel segon classificat.

Enguany, cadascuna de les quatre empreses que ha participat al concurs ha rebut 19.000 € pels seus espectacles pirotècnics, 2.000 € menys que l’any passat. Un total de 16 empreses d’arreu del món han presentat pliques aquest 2012 per participar al 42è Concurs Internacional de Focs. Entre elles hi havia pirotècniques de Brasil, Eslovènia, Itàlia i l’Estat Espanyol.

Va ser la Comissió Tècnica del Concurs de Focs qui es va encarregar de destriar d’entre aquestes 16 empreses les que havien de participar a l’edició d’enguany.


700.000 espectadors en total les quatre nits de focs

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va presidir l’acte oficial del veredicte, va valorar positivament el resultat del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici, no tan sols per la qualitat dels participants d’aquesta edició, sinó també per l’afluència de públic que ha tingut la població.

En aquest sentit, Marigó va explicar que “Globalment es pot dir que hi ha hagut entre 700.000 i 750.000 espectadors, per sobre de les expectatives que teníem”. El dia que més afluència es va registrar va ser el passat divendres, el darrer dia del concurs de focs, quan es va comptabilitzar que hi havia uns 200.000 espectadors o inclús una xifra superior.

Data de realització: 07/29/2012 | Data de la darrera actualització: 07/30/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300