Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AEIG Pinya de Rosa de Blanes rep la visita d’un agrupament belga


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_BlauL’AEIG Pinya de Rosa de Blanes rep la visita d’un agrupament belga

L'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes han estat els amfitrions d'un agrupament belga, que ha fet una estada de quinze dies a Catalunya.

Després de passar 10 dies d'intercanvi a Suïssa aquest passat mes d’abril en motiu de les vacances de setmana santa, els pioners i caravel·les de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes han estat els amfitrions d'un agrupament belga, que ha fet una estada de quinze dies a Catalunya.

Els primers dies els joves visitants van passar-los a Blanes, sobretot gaudint de les platges del municipi, així com fent activitats d'intercanvi entre els dos col·lectius. A mitjans de juliol van marxar de ruta fins a Tossa de Mar per pujar al Puig de Cadiretes i tornar de nou a Blanes. Els nois i noies belgues van gaudir molt amb la ruta que l’AEIG els va preparar perquè coneguessin millor la Costa Brava, una experiència que van qualificar de “fantàstica”.

Després els va organitzar un joc conjunt per acabar dormint a cala Bona tot tocant la guitarra i l’endemà els van portar de visita al Jardí Botànic Mar i Murtra. L’aventura en terres catalanes va continuar durant uns quants dies més a un càmping de Mataró. En aquest sentit, van aprofitar la seva estada a terres del Maresme per acostar-se a visitar els nombrosos atractius que també té Barcelona.

Finalment, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna van tornar a Blanes per gaudir sobretot del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, així com de les nombroses activitats que va incloure el cicle festiu. L’estada dels joves belgues va finalitzar dissabte passat, quan van agafar l’autobús de tornada. Des de l’AEIG de Blanes s’espera que l’intercanvi no hagi acabat aquí i que es pugui preparar una visita per continuar estretant relacions de cara a l’any vinent.

Aquest tipus d'experiències han servit als i les escoltes blanencs i blanenques per conviure amb gent d'altres països i amb cultures ben diferenciades, cosa que els ha ensenyat a relacionar-se amb gent que no parla el mateix idioma, a descobrir noves formes de jugar, aprendre i conviure, i a saber obrir la ment per comprendre altres maneres veure el món. Des de l’AEIG Pinya de Rosa de Blanes han explicat: “Tot això ens ha permès adonar-nos de que, en el fons, no som tan diferents i que si tots treballem en una mateixa direcció podem fer un món millor”.
Data de realització: 08/01/2012 | Data de la darrera actualització: 08/01/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300