Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aprovació definitiva del pressupost 2012 de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellAprovació definitiva del pressupost 2012 de Blanes

El ple municipal del 31 de juliol ha aprovat amb caràcter definitiu el pressupost municipal de 2012, que és de 42’884 M€

L’aprovació definitiva dels pressupostos municipals d’aquest 2012 va ser un dels punts més destacats de la sessió plenària celebrada el 31 de juliol per l’Ajuntament de Blanes.

Així va ser després que l’equip de govern ha desestimat les dues al·legacions presentades pel president del comitè d’empresa de l’ajuntament. El regidor d’Hisenda i Patrimoni, Nicolàs Laguna, va explicar que s’han desestimat perquè no tenen base legal.

En el mateix sentit es va pronunciar Quim Torrecillas per CiU, qui va explicar que l’informe emès per Recursos Humans així ho ratifica.

Per contra, ni EUiA-ICV ni el PP hi van donar suport. El regidor de la coalició d’esquerres, Víctor Catalan, va instar l’equip de govern a que s’assegui a negociar amb els treballadors de l’Ajuntament i que s’arribi a una entesa. Per la seva banda, el portaveu del PP, Salvador Tordera, va explicar el vot en contra del seu partit recordant que no era el seu pressupost.

Així doncs, l’aprovació definitiva del pressupost es va fer amb la mateixa correlació de vots que ja va haver-hi a l’aprovació inicial del ple del passat 7 de juny.Tots els temes tractats al ple del 31 de juliol

Pel que fa a la resta de punts que es van tractar al ple del mes de juliol ser els següents: l’Ajuntament de Blanes s’ha separat de l’AMTU, l’agrupació de municipis titulars del servei de transport urbà de la regió metropolitana de Barcelona. Aquest tema es va aprovar amb l’abstenció del PP, que estava representat a la sessió per dos regidors.

La designació de les dues festes locals per a l’any vinent; el 2 d’abril en motiu de l’Aplec del Vilar i el 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, es va aprovar per unanimitat, sense necessitat d’entrar a votar.

Per contra, la delegació a favor del Consell Comarcal de la Selva de les competències municipals per sancionar infraccions en matèria de residus es va aprovar amb els vots en contra del PP.

On si que va haver novament unanimitat va ser en l’aprovació d’un nou conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la cessió temporal de l’ús de 7 habitatges de titularitat pública destinats a polítiques socials.


Cinc propostes d’acord aprovades

Els cinc darrers punts de l’ordre del dia van ser sengles mocions: la primera d’elles la va presentar el PSC per rebutjar la reforma que vol fer el govern espanyol de la Llei de Bases Locals i l’augment de l’IVA. El punt es va aprovar amb els únics vots en contra del PP.

En canvi, les dues següents mocions, totes dues presentades per EUiA-ICV, es van aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics: la primera era sobre la col·locació de participacions preferents i obligacions subordinades per part de les entitats financeres.

L’altra proposta d’acord va aprovar per unanimitat la modificació de l’accés al veïnat del Puig de la Dona per dotar-lo d’una major seguretat viària.

La següent moció la van presentar conjuntament el PSC i CiU en nom de la Candidatura d’Unitat Popular, la CUP de Blanes, perquè s’elabori un Pla director de Participació Ciutadana. Una vegada més, el punt es va aprovar amb els vots en contra del PP.

Per últim, la darrera proposta d’acord, presentada conjuntament pel PSC, CiU i EUiA-ICV, va aprovar donar suport al manifest sectorial del comerç de Catalunya contra les modificacions anunciades pel govern espanyol sobre els horaris d’obertura dels establiments. Aquesta moció també es va aprovar amb els vots en contra del PP.

La sessió plenària del passat mes de juliol es va donar per acabada quan passaven dos quarts de 12 de la nit. El proper ple municipal no es tornarà a convocar fins a finals de setembre, llevat que hi hagi algun tema d’urgència que requereixi la seva convocatòria.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/20/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300