Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

IX Festival de Música El Convent de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/02/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesIX Festival de Música El Convent de Blanes

Enguany el cicle musical s’ha restringit a un concert on es va repassar la història del tango i que també va comptar amb l’actuació d’una parella de ball.

Una vista de Blanes exclusiva mentre es gaudeix d’un entorn privilegiat, la possibilitat de poder seguir el Concurs Internacional de Focs d’Artifici des dels jardins i l’ingredient principal: la música.

Aquests són alguns dels al·licients que un any més ens ha tornat a oferir el Festival Internacional de Música “El Convent” de Blanes que s’ha fet coincidint amb la Festa Major. Més concretament, aquesta vegada el festival es va restringir a un sol concert, que es va fer el dia més destacat: la festa de la patrona de Blanes, Santa Anna.


Segons explica Míriam Biosca, organitzadora del festival, després que a principis d’any els principals patrocinadors van confirmar les dificultats que hi havia en continuar recolzant econòmicament el cicle musical, va decidir que, abans que desaparegués, era millor fer una sola jornada.Amb tot, aquest únic concert va comptar amb una més que positiva resposta per part del públic: 350 persones, la major part dels quals –un 80%- eren de Blanes. Per aquest motiu, Míriam Biosca es mostra especialment satisfeta pel recolzament que, un any més, ha trobat entre els blanencs i blanenques.
La Història del Tango

El festival ja ha arribat a la seva novena edició i, després de l’exitós precedent de l’any passat, aquest 2012 s’ha tornat a apostar per una música i un ball que compta amb força adeptes, presentant-se amb el títol genèric de “La història del tango”.

Marcelo Mercadante al bandoneó, Gustavo Battaglia a la guitarra i Joan Espina al violí van formar el trio instrumental que va despuntar les 17 peces amb què va comptar el concert.

Alguns dels temes van ser interpretats per la parella de ball formada per Pilar Álvarez i Claudio Hoffman que, com la major part d’artistes que van participar al festival, són d’orígen argentí. D’altres peces potser les més apreciades pel públic, van comptar amb la veu de Mayte Caparrós.

Durant les dues parts que va allargar-se el concert es va fer un recorregut per gairebé 150 anys d’història del tango, des dels inicis al segle 19, passant per autors com Carlos Gardel, Eduardo Arolas, Àngel Villoldo, Julián Plaza i el clàssic entre els clàssics d’aquest estil musical: Astor Piazzolla.

La jornada del festival es va encetar a quarts de set de la tarda amb l’obertura dels jardins al públic perquè poguessin visitar-los, va continuar a les vuit del vespre amb el concert i es va tancar després de l’espectacle pirotècnic del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300