Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rècord de nedadors a la 70a Travessia del Port.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/13/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de BlanesRècord de nedadors a la 70a Travessia del Port.

El primer en cobrir la prova no competitiva ha estat el blanenc Guillem Pujol, mentre que a l’open femení la primera nedadora ha estat Aida Bertran, de Barcelona.

La 70a Travessia Popular del Port de Blanes disputada el diumenge 12 d’agost al matí ha batut el rècord de participants respecte anteriors edicions. La llarga cua de nedadors i nedadores que hi va haver per fer les inscripcions de darrera davant el lloc de sortida, la platja de Sant Andreu de Sa Palomera, ja van presagiar a quarts de 10 del matí que l’edició d’enguany seria molt participativa.

Finalment van ser un total de 325 persones les que van saltar a l’aigua quan es va fer el senyal de sortida, pocs minuts després de les 10 del matí. Precisament si es va retardar uns minuts la sortida va ser per donar temps als darrers nedadors que volien inscriure’s. L’any passat van participar a la travessia 298 persones i ja llavors es va remarcar que havia estat la xifra més elevada que hi havia hagut des de feia molts anys.

Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Club Squash Blanes la prova, de caràcter no competitiu, va atreure l’atenció de blanencs i visitants durant tot el matí al lloc de sortida, però sobretot al d’arribada, on es van congregar gran quantitat d’amics i familiars.arribada 1arribada 2arribada 3Nedador + gran okNedador + joveNedadora + joveOpen FemeníOpen Masculisortida travessia 1sortida travessia 2sortida travessia 3


El nedadors més ràpids va ser el blanenc Guillem Pujol, que va invertir 9 minuts amb 51 segons en fer el recorregut. Poc després va arribar la primera classificada a l’open femení, Aida Bertran, que va necessitar tot just 10 segons més. El nombrós públic que es va congregar a la platgeta del port va aplaudir no tan sols els seus coneguts sinó també, en especial, tots aquells i aquelles que van haver d’invertir més esforç per fer el recorregut, de 900 metres d’allargada.

A banda dels aplaudiments, a mesura que se’ls anava agafant el número, que duien escrit a un dels braços, cada nedador i nedadora va rebre una medalla pel sol fet de participar, així com ampolles d’aigua per reposar forces.

Al llarg de tota la travessia hi van haver diverses embarcacions que seguien de prop els participants per si necessitaven algun tipus d’atenció per cansament o per algun altre motiu, com per exemple la possible presència de meduses. D’aquesta manera, hi havia embarcacions del Club de Vela Blanes, Creu Roja i Protecció Civil, que col•laboren en l’organització a l’igual que la Policia Local i la Confraria de Pescadors.

Respecte la presència de meduses, els sanitaris de Creu Roja van atendre alguns dels participants que van patir picades. Cap dels casos va ser greu, i es van fer les atencions aplicant una solució a base de vinagre barrejat amb aigua de mar.


Trofeus i Distincions de la Travessia

Després de reposar forces amb un petit refrigeri va arribar el moment del lliurament de trofeus, que es va fer a la llotja. A banda de la ja esmentada primera posició aconseguida per Guillem Pujol, del CN Lloret, al segon lloc es va situar Ivan Sangines, del CE Mediterrani, i al tercer Ricard Pujol, del CN Mataró, que precisament és germà del primer classificat. A l’Open Femení després d’Aida Bertran, del CE Mediterrani, es van situar Mireia Van Riet, del CN Calella, i Anabel Luis, del CN Atlétic Barceloneta.

Pel que fa als primers blanencs, el trofeu masculí el va recollir de nou Guillem Pujol, mentre que la primera blanenca enguany ha estat Àngels Rodríguez, del Club Triatló Blanes.

Els aplaudiments que van acompanyar l’acte de lliurament de premis van ser especialment intensos quan va arribar el moment de lliurar els trofeus als nedadors més veterans. Primer el va rebre Núria Gascon Viader, de 74 anys, i després, Lluís Callis Bracons, de 79 anys, que va recollir la seva distinció rodejat de part dels seus nets i netes.

Pel que fa als nedadors més joves que van participar a la travessia, en l’apartat femení aquesta distinció la va rebre Duna Jerez, de 6 anys, del CN Granollers, mentre que en el masculí el trofeu va anar a mans de Guillem Gasch, de 7 anys.

Per últim, val a dir que, amb caràcter extraordinari, a l’edició d’aquest 2012 també s’han fet dues distincions especials pel seu esforç afegit per a dos nedadors paralímpics; Ivan Fernández, del CN Sabadell, i Tania Cerdà, del Màster Balears.Data de realització: 08/09/2012 | Data de la darrera actualització: 08/13/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300