Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós arriba a la 30a edició.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de BlanesLa Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós arriba a la 30a edició.

És l’acte més participatiu amb què compta la Festa Major dels Copatrons de Blanes. En 30 anys, la caminada ha multiplicat per 10 els participants: el 2011 van ser 4.000 i a la 1a edició 400.

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i el Grup Fondistes Blanes organitzen de cara al proper dissabte la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que enguany arriba ja a la seva 30a edició. Com el seu nom ja indica, forma part del programa de la Festa dels Copatrons –Sant Bonós i Sant Maximià- i es tracta de l’acte més participatiu que s’inclou en aquest cicle festiu del mes d’agost.


L’activitat consisteix en una caminada popular nocturna arreu del municipi de Blanes, amb un recorregut aproximat d’uns 8 quilòmetres. Està oberta a gent de totes les edats i no té caràcter competitiu. A més, des de l’any 2007, els participants poden aprofitar el moment de la seva inscripció per fer una donació mínima de 0’50 € per a alguna entitat social del municipi.

Enguany els donatius voluntaris es destinaran a les entitats “El Bon Samarità” i “Càritas Interparroquial”. Per la seva banda, el preu d’inscripció és de 2’50 €, que es destinen a cobrir les despeses d’organització. Les inscripcions es podran fer durant dos dies. El divendres 17 d’agost es pot fer en dos horaris i emplaçaments diferents: a la Ciutat Esportiva de 10.00 a 22.00 h i a l’Oficina de Turisme de la plaça Catalunya de 16.00 a 20.00 h.


També es poden formalitzar les inscripcions el mateix dia de la prova, el dissabte 18 d’agost, des de les 10.00 h del matí i fins les 22.00 h a l’Ajuntament de Blanes. Mitja hora més tard que s’hagi tancat la inscripció, a les 22.30 h, serà quan es donarà el tret de sortida des del passeig de Mar.

El recorregut passa principalment pels barris de s’Auguer, Racó d’en Portas, La Plantera, Quatre Vents, Els Pavos, Sa Massaneda, Raval, Mont-Ferrant, Sant Francesc, el Jardí Botànic Marimurtra, Sa Carbonera i arribada de nou al punt de sortida, el passeig de Mar. A la 1 de la matinada es tancarà l’arribada i al llarg del recorregut hi ha controls, serveis d’avituallament i Creu Roja. A la seva arribada, s’ofereix a cada participant aigua i síndria per refrescar-se.

Val a dir que el més habitual és veure participar colles d’amics, grups de famílies (amb cotxet inclòs si és el cas), persones que fan el recorregut amb el seu gos i fins i tot gegantons de la Colla Gegantera.Un augment del 1.000 % del nombre de participants

La popularitat amb què compta la caminada està avalada no tan sols per la gran varietat d’edats dels participants, sinó també pel seu nombre, que cada edició va en augment. L’any 1983, quan es va fer per primera vegada, van haver unes 400 persones, que van fer un recorregut molt més llarg, de 15 quilòmetres.


L’any següent, el 1984, la xifra ja va arribar fins a les més de 700 persones. A l’igual que a la primera edició, la marxa popular va sortir des del passeig de Dintre, davant l’Ajuntament, però en canvi el recorregut es va escurçar fins els 10 quilòmetres. Dos anys més tard, el 1986, la quarta edició ja va doblar aquest nombre, arribant als 1.451 participants.

El 1994 la xifra es va multiplicar per dos novament, arribant a les 3.500 persones, unes 800 més que les que havien participat l’any anterior. La dada curiosa a tenir en compte de l’any 1994 és que el primer en completar la caminada va ser el lloretenc José Luis Blanco, atleta olímpic a Pekín, medallista a Campionats d’Europa i als Jocs Mediterranis i Iberoamericans.

Tres edicions més tard, l’anècdota de l’any 1997, va ser que la coincidència de la caminada amb la retransmissió televisada d’un partit de futbol entre el Futbol Club Barcelona i el Real Madrid va fer minvar la participació a les 3.402 persones, més de 500 menys que a l’any anterior.

A la 20a edició de la caminada, celebrada el 2002, la xifra encara estava situada al voltant dels 4.000, amb un total de 3.926 inscrits. Aquest nombre va davallar fins als 2.131 al 2005, principalment per la pluja que va estar caient durant tot el dissabte en què s’havia de celebrar i que va deixar de fer-ho a la nit.

L’any passat, quan la caminada va arribar a la 29a edició, van haver-hi algunes persones que es van quedar sense el dorsal de participant, ja que se n’havien previst 4.000. A l’edició d’enguany les inscripcions es tancaran quan s’hagi arribat a les 4.500 persones.Col·laboradors de la Caminada Popular

L’organització de la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós compta amb nombroses col·laboracions, no tan sols d’entitats, empreses i institucions, sinó també de particulars que aporten el seu granet de sorra perquè l’esdeveniment sigui una festa a cavall entre l’esport i el seu vessant més lúdic.

Pel que fa a les institucions, es compta amb la col·laboració de: Hospital Comarcal de La Selva, Policia Local, Protecció Civil, Serveis Municipals i Turisme de Blanes; mentre que les empreses són: Asensio, Hotel Beverly, Càmping Bellaterra, Càmping La Masia, Càmping Solmar, Coca-Cola, Els Terrassans, Fruites Muñoz, Rafael Guzman, Restaurant Sol d’Or, Restaurant Buggy, Taberna Don Curado i Primer Casino de Blanes.Data de realització: 08/16/2012 | Data de la darrera actualització: 08/17/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300