Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu un intens cap de setmana amb els actes de la Festa dels Copatrons.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes viu un intens cap de setmana amb els actes de la Festa dels Copatrons.

Hi ha hagut actes per a totes les edats i per a tots els gustos, que han unit tradició, música popular, de jazz i actual, records musicals i proves esportives, entre d’altres.

Si bé el punt culminant del cap de setmana a Blanes en motiu de la Festa dels Copatrons va tenir lloc dissabte amb la 30a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, aquests darrers dies el cicle festiu també ha inclòs un gran nombre d’activitats.

Els actes de la Festa dels Copatrons es tancaran el dimarts, 21 d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià. Serà llavors quan tindran lloc els actes més tradicionals i oficials del cicle festiu.Córrer el Cos, Festa de l’Aigua, Festa Maxima Sun i Playback

Dissabte l’activitat es va encetar al matí amb la Cursa Córrer el Cós, que recupera una tradició que es remunta als segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava. Ja a la tarda, els més petits van ser els protagonistes a través de la “Festa de l’Aigua” que es va acollir a l’entrada del “Dinàmic Parc”, a tocar de la plaça dels Països Catalans.


La mainada va poder entretenir-se fent un mural a base de xeringues amb aigua de colors, construir vaixells amb material reciclat o, senzillament, remullar-se amb l’ajut de mànegues d’aigua. D’altra banda, els nens i nenes que van participar a la festa van obtenir un tiquet gratuït per poder pujar als inflables, jocs infantils i llits elàstics que hi ha al “Dinàmic Parc”. Es tracta d’un recinte que les entitats de Blanes Es Viver, la Colla Gegantera i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa tindran obert fins l’11 de setembre cada dia de 18 a 24 h.

La mateixa tarda de dissabte, en aquest cas al passeig de mar, la gent jove va gaudir de la música més actual a través de la “Festa Màxima Sun” que es va emplaçar al Banc dels Músics. Ràdio Girona, de la cadena SER, va oferir una tarda de música i entreteniments per compartir-ho amb blanencs i visitants, amenitzada pels DJ’s José AM i Sergi Sánchez. La festa es va allargar fins quarts de 9 de la nit.

També va ser a la nit, a partir de les 21.30 h quan ABAC, l’Associació Blanes Art Cultura –formada íntegrament per gent gran-, va protagonitzar un acte que va omplir de gom a gom la plaça dels Dies Feiners, com acostuma a passar sempre amb aquesta activitat. Es tracta d’una sessió de “Playback”, un repertori de records musicals que van oferir 16 membres de l’entitat.

En total, la vetllada va incloure fins a 20 cançons d’estil prou variat: des de la banda sonora de la coneguda sèrie de dibuixos animats “La volta al món en 80 dies”, passant per la coneguda “Mediterráneo” de Joan Manel Serrat, la cinematogràfica “The Bodyguard” de Whitney Houston, o bé clàssics com ara “Las cosas del querer” o “Chiquitita”, del grup Abba.


Tirada a l’art, Ball de Plaça, Quina i concert amb la VBella Banda

Diumenge la primera activitat inclosa al programa de la Festa dels Copatrons va obligar a matinar una mica, ja que es tractava de la “Tirada de l’Art” que es va fer a les 8 del matí a la platja de davant la plaça Nostra Senyora del Vilar, al barri dels Pins. Després es va fer una sardinada popular i més entrat el matí l’activitat es va traslladar a la plaça dels Dies Feiners.

Allí es va fer el Ball de Plaça, amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Blanes, la Colla Sardanista i els grallers de Canovelles. L’activitat va incloure el “Ball de Gegants” d’en Gastó i na Caterina, un ball que es podrà tornar a veure tot just d’aquí a uns dies, el proper dissabte, en motiu de la XIV Trobada de Colles Geganteres que es farà a Blanes.
L’activitat va continuar llavors amb una vermutada popular sota l’arc dels copatrons, al carrer ample. A partir de migdia i a la tarda, l’activitat es va traslladar al carrer Muralla, on es va fer un dinar popular seguit per una quina que tenia com a premis ampolles de vi i cava i espatlles de pernil salat.

Els actes del diumenge es van tancar amb un concert de fi de festa amb la “VBella Banda” que va omplir de nou la plaça dels Dies Feiners. La formació blanenca, que compta amb un públic incondicional, va oferir música swing i petites incursions al jazz.
XXXIX Cronoescalada Ciclista i 5a Edició d’Escacs al Carrer

A banda de la 70a Travessia Popular del Port de Blanes i la 30a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, la Festa dels Copatrons també inclou dues altres activitats esportives prou participatives.

D’una banda diumenge es va disputar la 39a edició de la Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan, que va comptar amb la participació de 185 corredors. La veterana prova també és el “Memorial Pascual Horna”, en record de qui va ser durant molts anys el president de l’entitat que l’organitza, el Club Ciclista Blandense.

El recorregut fins el Castell de Sant Joan és de 2’5 Km amb rampes duríssimes de pujada que els corredors han de recórrer dues vegades: primer a les curses en línia que es fan per categories i després a la contrarellotge individual. El guanyador a la categoria elit va ser el corredor de Mopesa Benjamí Prades, mentre que a la sub21 ho va ser el jove ciclista blanenc Francesc Zurita de l’UPV-Bancaja.

D’altra banda, dissabte a la tarda es va celebrar la 5a Edició d’Escacs al Carrer, una activitat que organitza el Club Escacs Blanes i que va comptar amb la participació d’unes 250 persones. Al llarg de la tarda els 19 taulers per jugar a escacs que es van disposar al passeig de Dintre van estar sempre plens.

La novetat de l’esdeveniment ha estat que també es van disputar partides ràpides de 5 minuts, una modalitat que va comptar amb la participació de 32 persones, que van anar jugant fins culminar amb una darrera partida que va enfrontar els dos millors, que van endur-se sengles copes.


Data de realització: 08/20/2012 | Data de la darrera actualització: 09/06/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300