Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Homenatge a una àvia centenària.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellHomenatge a una àvia centenària.

L’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya han homenatjat Mercè Viñas Puntonet aquest diumenge 25 d’agost, coincidint amb el seu 100è aniversari

Aquest passat diumenge es va viure una jornada festiva molt especial a casa de la Mercè Viñas Puntonet. I és que aquesta veïna del carrer de la Salut de Blanes celebrava el 26 d’agost un aniversari prou assenyalat: cent anys de vida. A banda de les nombroses felicitacions i obsequis que al llarg d’aquests dies ha estat rebent, l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya van retre-li homenatge a través d’un senzill acte que va tenir lloc a casa seva.

L’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Serveis Socials, Susana Ramajo, van lliurar a l’homenatjada una placa commemorativa de l’Ajuntament de Blanes, així com un ram de flors. Donada l’afició a la lectura de la Mercè, també li van lliurar dos altres obsequis: la “Cronologia Històrica de Blanes” escrita per Jesús Crous i “El llibre dels tres dalls” de Pere Puig i Llensa.

Per la seva banda, la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dones, Fina Surina, li va fer entrega de la Medalla Centenària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Es tracta d’una distinció feta d’argent que du gravada el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari.

També es van afegir a la celebració el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Sureda, i la vice-presidenta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de la Casa del Mar, Milagros Fernández. Tots dos van lliurar-li sengles obsequis en nom de les dues entitats que representen.

Mercè Viñas Puntonet va néixer el 26 d’agost de 1912 a Maçanet de Cabrenys i fa 85 anys que es va traslladar a viure a Blanes amb la seva família per treballar. Els qui tampoc es van voler perdre l’acte celebratiu van ser familiars i amics, així com l’alcalde de Maçanet de Cabrenys, Lluís Carbó, qui també és parent de la Mercè.

La dada curiosa és que dues de les germanes de Mercè Viñas, la Margarita i la Maria, també van arribar a complir els 100 anys. De fet, la seva germana gran va fer-ne gairebé 106 i l’altra 103. Totes tres eren solteres i vivien plegades al domicili on encara resideix Mercè Viñas, que tenia cura de les seves dues germanes grans.

Aquest és el segon acte d’aquestes mateixes característiques que s’ha fet en pocs dies a Blanes. El passat divendres 24 d’agost l’alcalde de Blanes i la regidora de Serveis Socials ja van homenatjar Manuela Valero, veïna del Racó d’en Portas, en motiu que també havia complert els 100 anys de vida.


Data de realització: 08/27/2012 | Data de la darrera actualització: 08/28/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300