Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic a la 14a Trobada Gegantera.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

20AnysGegantsÈxit de públic a la 14a Trobada Gegantera.

A banda dels 375 integrants de la trobada, centenars d’espectadors es van congregar al llarg del recorregut de la cercavila i als balls de gegants.

Blanes va viure amb més intensitat que mai la tarda-vespre del passat dissabte, 25 d’agost, una activitat que ja és un clàssic a l’agenda blanenca de finals d’agost: la Trobada Gegantera. Organitzada per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, enguany la trobada ja ha arribat a la seva 14ena edició i va començar, com és habitual, amb la plantada que es va fer al passeig de Mar. Després va començar la cercavila, encapçalada per una de les novetats que tenia enguany aquest acte, la participació dels Manaies de Blanes.

En total, la trobada va aplegar uns 375 participants, entre grallers, caps grossos, gegantons i gegants, a més a més de centenars d’espectadors que no es van voler perdre detall. Aquesta ha estat la vegada que la trobada ha aplegat més components que mai, tal i com va explicar la cap de colla de Blanes, Laia Planas.


trobada gegantera 1trobada gegantera 2trobada gegantera 3trobada gegantera 4trobada gegantera 5trobada gegantera 6trobada gegantera 7


Darrera els manaies de Blanes van anar desfilant els membres de les 7 colles convidades: Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Bescanó, Palafolls, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners. Van completar la cercavila els gegantons de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes i els membres de la Colla Gegantera de Blanes encapçalada pels 7 capgrossos. També hi havia els dos gegantons, en Vadó 7 trossos i Es Forcaner, així com la gegantona de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, la Mariona, i els 2 gegants de la Colla Gegantera de Blanes, en Gastó i na Caterina.

El recorregut de la cercavila va finalitzar al Banc dels Músics, al passeig Cortils i Vieta. Allí es van fer els balls de gegants a càrrec de les diferents colles fins culminar amb els que van oferir els diferents components de la Colla Gegantera de Blanes.


Reconeixements a Pere Comas i Joan Triadó

Tot seguit van pujar dalt l’escenari l’alcalde de Blanes, la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, i la també regidora de l’Ajuntament i excap de colla, Amparo Ardanuy. Al seu torn de parlaments, Josep Marigó va agrair a la Colla Gegantera de Blanes el seu treball continuat durant aquests 20 anys, demanant al públic assistent un aplaudiment per a l’entitat. En acabats els parlaments, es van lliurar els obsequis de record als representants de les diferents colles participants, així com un dels moments més esperats pels membres de l’entitat blanenca: el reconeixement a la tasca de dos membres de la colla gegantera de Blanes: en Pere Comas i en Joan Triadó.

Finalment, aquesta part de l’acte es va tancar amb el lliurament dels premis de la 11ena edició del Concurs Infantil de Dibuix “Gegants de Blanes” que es va fer el passat mes de juliol coincidint amb la Festa Major de Santa Anna.


Concurs de Fal·leres

La presentació de l’acte va anar a càrrec d’Edgar Massegú, del grup “Pulpopop” i Joan Bertrana, ex-cap de colla de Blanes, i es va tancar amb una altra de les novetats que ha inclòs enguany la trobada. Es tractava d’un concurs de “fal·leres”, és a dir, el crit de guerra que tenen les colles geganteres i en especial la de Blanes quan participen a les trobades.

El concurs va confeccionar la classificació en base al representant de colla que ha fet el crit de fal·lera més llarg. El primer premi se’l va endur la colla de Llagostera, amb un crit que es va llargar 35’4 segons, seguit per Palafolls amb una fal·lera de 24’4 segons i Calonge amb 21’00 segons justos.

Després del concurs de fal·leres, la celebració es va traslladar a l’antic pavelló d’esports, on es va fer un sopar de germanor i una festa amenitzada pel DJ Es Forcaner.


Data de realització: 08/27/2012 | Data de la darrera actualització: 08/28/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300