Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Desallotgen set veïns per un incendi.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/31/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Desallotgen set veïns per un incendi.

En l’extinció del foc van intervenir efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, així com Bombers, Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM.

L’avís de l’incendi es va donar quan passaven pocs minuts de les 10 del matí d’aquest passat dijous, 30 d’agost. Una veïna va alertar que hi havia un intens fum que sortia del 1er 2a del número 8 del carrer Balmes, al barri de Mas Enlaire de Blanes.

En l’extinció del foc van intervenir efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes -que van actuar en primera instància-, així com cinc dotacions de Bombers de la Generalitat, dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i agents dels Mossos d’Esquadra.incendi 1incendi 2incendi 3
incendi 4incendi 5incendi 6
incendi 7

La Policia Local es va encarregar d’ajudar a desallotjar els inquilins de l’edifici on es va declarar l’incendi, en especial d’una dona gran que viu a un dels pisos superiors. També va fer el tancament de trànsit a la zona, molt concorreguda a aquella hora, ja que hi ha un mercat d’abastaments que funciona els matins.

Donada la intensitat del foc, els bombers van haver d’anar intervenint en grups de quatre efectius comandats pel seu cap fins que se’ls esgotava l’oxigen i entrava un altre equip.

A quarts d’una del migdia l’incendi es va donar per extingit, si bé els efectius dels Bombers van continuar la seva tasca fins a quarts de tres de la tarda per anar refredant la zona cremada. Per la seva banda, els serveis tècnics del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes van fer una inspecció a l’edifici per comprovar si la seva estructura havia quedat afectada pel foc.

Segons el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, la inspecció va determinar que calia apuntalar el primer pis com a mesura preventiva, perquè no afecti l’estabilitat de la segona planta. En aquest sentit, d’aquestes tasques se n’havia d’encarregar la companyia asseguradora de la comunitat de propietaris.

Mentrestant, les dues úniques inquilines del pis sinistrat (mare i filla), estava previst que s’allotgessinn a casa d’uns amics. Val a dir que totes dues van haver de ser evacuades a l’Hospital Comarcal de Blanes per una crisi d’ansietat. Cap d’elles era a casa seva quan es va iniciar l’incendi. Els serveis sanitaris també van atendre un agent de la policia local que patia símptomes d’intoxicació per efectes del fum, tot i que no va ser necessari el seu trasllat.

Respecte les possibles causes que van originar l’incendi, que va deixar totalment destruït el pis, encara estan per determinar i hauran de ser les investigacions posteriors les que ho aclareixin.
Data de realització: 08/31/2012 | Data de la darrera actualització: 06/17/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300