Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comiat dels infants sahrauís.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/04/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comiat dels infants sahrauís.

Enguany la tornada dels nens i nenes s’haurà de fer de manera esglaonada. Dilluns van marxar els cinc primers, i durant els propers dies ho acabaran de fer els tres restants.

Ahir dilluns van marxar de tornada als campaments de Tindouf el primer grup d’infants que han passat aquests mesos a Blanes. Les vacances d’estiu estan organitzades pel Col·lectiu de Famílies Acollidores amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.


Enguany, a diferència del què és habitual, la tornada s’està fent esglaonada. Per això, després que el dilluns passat van marxar els cinc primers infants, els tres restants ho faran al llarg d’aquesta setmana: dimarts, dimecres i divendres.

No cal dir que tant per a les famílies com per als infants és dur haver de fer el comiat d’aquesta manera, ja que a banda de l’enrenou que significa haver d’anar tres vegades a l’aeroport del Prat de Barcelona, els nens que es queden aquí s’enyoren encara més de les seves famílies. El motiu per aquest canvi es deu a què els nens i nenes no tenen un passaport individual, sinó un de col·lectiu, per tant han de tornar formant part del mateixos grups amb què van arribar a Catalunya.Durant els dos mesos que s’han estat a Blanes els vuit infants, que tenen entre nou i dotze anys, han aprofitat per passar un estiu diferent, trencant la rutina del desert i gaudint de la platja i altres entreteniments, com ara anar convidats als parcs aquàtics de Palafolls i Lloret. També han passat les revisions mèdiques i odontològiques i se’ls ha posat les vacunes.


En relació a l’any passat aquest 2012 han vingut a Blanes quatre infants menys, un nombre que arreu de Catalunya també ha davallat en gairebé cent menys, mentre que arreu de l’estat espanyol n’han vingut tres mil menys. De fet, cada any que passa la por és que l’estiu vinent no es pugui tornar a repetir, perquè la situació és crítica, no tan sols aquí, sinó també allí on viuen habitualment.

Les vacances d’estiu d’infants sahrauís ja fa 14 anys que es porta fent a Blanes, una experiència que tant els nens i nenes com el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís esperen tornar a repetir l’any vinent.
Data de realització: 09/04/2012 | Data de la darrera actualització: 09/04/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300