Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Actes Oficials i Populars per celebrar la Diada.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Actes Oficials i Populars per celebrar la Diada.

A banda dels actes institucionals que es van fer coincidint amb l’11 de setembre, durant dos dies Blanes també ha acollit la primera Fira de Sabors Catalans i altres activitats.

Els actes institucionals organitzats a Blanes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya es van encetar dimarts al matí amb l’ofrena floral que es va fer davant el monument a Lluís Companys que està a tocar de la plaça Catalunya.

L’alcalde, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, va encapçalar l’acte oficial que va començar amb el cant dels segadors i es va tancar dipositant l’ofrena floral. També hi havia representants de les forces de seguretat i ciutadans que es van voler afegir a la simbòlica celebració.

Abans i després de l’acte institucional dos altres grups polítics municipals també van protagonitzar una ofrena floral pròpia. Primer ho van fer representants de Convergència i Unió i després els de la coalició d’Esquerra Unida-Iniciativa. Les ofrenes florals que es van anar dipositant es van afegir a les que ja s’havien fet la nit abans a càrrec d’altres partits polítics i entitats, formant part de la Marxa de Torxes.


acte institucional Diada 1acte institucional Diada 2acte institucional Diada 3acte institucional Diada 4acte institucional Diada 5baixada senyera 1baixada senyera 2baixada senyera 3baixada senyera 4fira sabors catalans 1fira sabors catalans 2fira sabors catalans 3fira sabors catalans 4sardanes diada 1sardanes diada 2sardanes diada 3sardanes diada 4


Baixada de la Senyera i Sardanes

Els actes institucionals organitzats a Blanes en motiu de la Diada van continuar a la tarda, amb la baixada de la senyera que es va fer a la façana principal de l’Ajuntament, que dóna al passeig de Dintre.

Com marquen els cànons, la celebració també la va encapçalar l’alcalde de Blanes, comptant igualment amb la participació de representants de les diferents forces polítiques municipals, així com d’agents de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra que estaven en formació.

La baixada de la senyera, és l’acte més solemne que tradicionalment se celebra a Blanes des de fa més de 20 anys en motiu de la Diada Nacional de Catalunya i es fa acompanyada del Cant dels Segadors. Per segon any consecutiu, la música la va interpretar en directe la cobla l’Anònima de Blanes, una formació majoritàriament de músics blanencs que s’uneixen expressament per aquesta ocasió.

En acabada la baixada de la senyera, els actes van continuar a la plaça dels Dies Feiners. Allí va tenir lloc una audició de sardanes amb música que de nou va anar a càrrec de la Cobla l’Anònima, que va amenitzar la vetllada fins a quarts de 9 de la nit per a tots aquells i aquelles que tenien ganes de ballar, o bé escoltar-les asseguts.


Primera Fira de Sabors Catalans a Blanes

A banda dels actes institucionals que es van celebrar coincidint amb l’11 de setembre, enguany la principal novetat dels actes organitzats en motiu de la Diada Nacional de Catalunya s’han emplaçat al llarg de dos dies al passeig de Mar. L’Ajuntament de Blanes va co-organitzar conjuntament amb l’Associació Cultural Sabors de Catalunya diverses activitats amb l’objectiu d’atraure més visitants al municipi i generar dinamisme econòmic.

A partir de la tarda de dilluns i durant tot el dimarts Blanes va acollir la primera edició de la Fira de Sabors Catalans, que té com a fita fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. La fira tenia una vintena de parades amb productes alimentaris i artesans de la terra, unes parades que estaven ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la diada.

Així, hi havia des de bijuteria i objectes de regal fins a infusions, ungüents i olis, passant per conserves naturals i salses, flams i formatges, seitons, anxoves i olives, coques dolces i salades, quadres, sabons i mil i un productes per firar-se. Dins el mateix recinte de la fira, hi havia també una part dedicada especialment a la canalla, amb diversos entreteniments i activitats per passar-hi una bona estona.

Així, a banda de diversos inflables -que són els que solen atraure sempre la seva atenció-, també hi havia una tirolina per fer un recorregut aeri i una altra atracció prou curiosa: una vaca de cartró a mida natural perquè els menuts aprenguessin a mullir-la simbòlicament. Amb les instruccions d’un monitor, que després obsequiava els aprenents de granger amb un tetrabrick de llet i sota l’atenta mirada de familiars i amics, aquest va ser un dels entreteniments prou diferents al què se sol trobar habitualment a un recinte infantil.


Concerts de música popular i havaneres

A banda de la fira, durant aquests dos dies també s’han celebrat al municipi dues altres activitats igualment coorganitzades pel consistori blanenc i l’entitat catalana.

D’una banda ahir al migdia es va fer un concert de música tradicional i popular a càrrec del grup Cançonadors. De l’altra, dilluns al vespre el banc dels músics, a tocar del monument a la sardana, va acollir una cantada d’havaneres que va comptar amb una nodrida presència d’espectadors. El grup La Vella Lola va ser l’encarregat d’amenitzar una vetllada que es calcula que va congregar més de 200 persones de públic.Data de realització: 09/12/2012 | Data de la darrera actualització: 09/12/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300