Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sopar i Ball del Mil·lenari.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Sopar i Ball del Mil·lenari.

Més de 200 persones van participar a un nou acte del Mil·lenari de la trobada de la Verge del Vilar que es va fer a la plaça de l’Església.

Blanes va celebrar el passat dissabte vuit de setembre un nou acte inclòs al cicle celebratiu del Mil·lenari de la trobada de la Verge del Vilar que es commemora aquest 2012. En aquesta ocasió, l’acte va aplegar més de 200 persones per participar a un sopar popular que es va acollir a la plaça de l’església.

Així va ser després que la vetllada es va encetar amb una missa a la parròquia Santa Maria seguida per una projecció de fotografies dels actes que s’han fet fins ara a Blanes en motiu del Mil·lenari. Els organitzadors de l’acte, els membres de la Obreria del Vilar, van fer una valoració positiva del resultat de la convocatòria que, una vegada més, consideren que va ser molt bona.

A través de la rifa d’obsequis -que es va poder fer comptant amb la col·laboració d’empreses, particulars i entitats-, així com amb la venda de rams pel ball, també es van poder recollir més fons econòmics per seguir finançant l’organització dels actes. La celebració es va fer coincidint amb una data destacada per l’Obreria, ja que el vuit de setembre se celebra la festivitat de les verges trobades, i en aquest sentit la Mare de Déu del Vilar n’és una d’elles.


ball milenari 1ball milenari 2ball milenari 3ball milenari 4ball milenari 5ball milenari 6ball milenari 7ball milenari 8sopar milenari 1sopar milenari 2sopar milenari 3sopar milenari 4sopar milenari 5sopar milenari 6sopar milenari 7sopar milenari 8sopar milenari 9


Ball amb la Vella Banda

Després del sopar, la vetllada va continuar amb un ball amenitzat per la música de la Vella Banda. La peça que va obrir la sessió va ser per festejar la parella que va guanyar la rifa de la toia, una tradició dels balls popularsque es feien abans.

I és que la intenció al triar aquesta formació musical blanenca va ser que es poguessin reviure els típics balls d’envelat que es feien temps enrere, i que tenien tota una litúrgia entre els assistents. Un dels moments més celebrats de la segona part de la festa va ser quan la Vella Banda va interpretar el popular Ball de Rams, que va omplir de parelles la improvisada pista d’envelat en que aquella nit va esdevenir la plaça de l’Església.


Propera celebració del Mil·lenari amb la Verge d’Ardales

La propera cita dins el calendari commemoratiu del mil·lenari tindrà lloc entre els dies cinc i set d’octubre, amb un seguit de celebracions que aplegaran les imatges de la Verge de Vilar i la Verge de Villaverde, d’Ardales, la ciutat agermanada amb Blanes.

Els actes que s’han organitzat inclouran una processó des de Sa Palomera fins la parròquia Santa Maria, un concert, actuacions, i una segona processó fins el Santuari del Vilar, on tindrà lloc una missa rociera i una arrossada popular.


Data de realització: 09/12/2012 | Data de la darrera actualització: 09/12/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300