Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

5.480 alumnes han començat les classes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

5.480 alumnes han començat les classes.

Les direccions dels centres educatius han destacat el malestar que hi ha per la reducció de professors a cada centre i pels dies que es triga a cobrir les baixes amb un substitut.

Aquest curs 2012-2013 ja s’han incorporat a les classes un total de 5.480 alumnes d’ensenyament infantil, primari i secundari, tant pel que fa a l’escola pública com a la concertada de Blanes. D’aquest nombre, 3.837 places corresponen a infantil i primària i les 1.643 restants a secundària. Per la seva banda, a les tres llars d’infants municipals s’han cobert 128 de les 242 places que es van ofertar.

Actualment encara hi ha places per cobrir als diferents nivells d’ensenyament i, de fet, durant les dues primeres setmanes del curs escolar encara hi ha el que s’anomena “matrícules vives” per acabar de dibuixar el mapa escolar al municipi. És per aquest motiu que el nombre del cens escolar encara podrà canviar al llarg dels propers dies.

Durant l’estiu, abans que els alumnes hagin començat aquesta setmana el nou curs escolar, l’Ajuntament de Blanes, dins les competències que té de manteniment dels centres públics, ha realitzat un total de 120 actuacions que s’han fet els mesos de juliol i agost. Entre aquestes feines, una de les més destacades és l’ampliació que s’ha fet del pati de l’escola Pinya de Rosa, on també s’ha instal·lat una porta d’’entrada i sortida doble.


vuelta al cole 1vuelta al cole 2vuelta al cole 3
vuelta al cole 4vuelta al cole 6vuelta al cole 5
vuelta al cole 7vuelta al cole 8vuelta al cole 9Novetats i Incidències Destacades

Una de les principals novetats d’aquest curs escolar és que els tres IES públics de Blanes (S’Agulla, Sa Palomera i Serrallarga) han optat per aplicar la jornada intensiva des de les vuit del matí fins les tres de la tarda. A l’ensenyament públic de primària hi ha tres escoles (Carles Faust, Joaquim Ruyra i Mossen Joan Batlle) que han triat fer l’horari de 9’00 a 12’30 h i de 15’00 a 16’30 h. Per la seva banda, els altres quatre centres públics de primària han triat fer les classes de 9’00 a 12’00 h i de 15’00 a 17’00 h.

A les escoles públiques hi ha un augment de les ràtios per classe, de manera que els 25 que hi havia passen a ser 27 alumnes. D’altra banda, val a dir que a dos centres escolars, Napoleó Soliva i Pinya de Rosa, s’ha suprimit un grup de P3.

També hi ha hagut una reducció de mestres a raó de dos per centre, de manera que en total en l’ensenyament primari públic s’han suprimit 10 professors a Blanes. En aquest sentit, aquesta disminució del nombre de docents ja ha provocat que s’hagin de reduir les aules d’acollida pels alumnes nouvinguts, o fins i tot suprimir-les, com ha passat a les escoles Napoleó Soliva i Joaquim Ruyra.

D’altra banda, aquest nou curs el Departament d’Ensenyament de la Generalitat no cobrirà les baixes del professorat fins a partir del desè dia. Això preocupa especialment les direccions de les escoles públiques ja que, si la reducció del nombre de mestres ja els ha significat problemes de planificació, la no substitució immediata de les baixes també els provocarà més maldecaps.


Construcció de l’edifici de l’Escola Sa Forcanera

Un curs més, els alumnes de l’escola Sa Forcanera, al barri de Mas Enlaire, s’han reincorporat a les classes als barracons on s’allotja aquest centre escolar públic a l’espera que estigui construït l’edifici on s’han d’ubicar definitivament.

Des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat el compromís és que l’adjudicació del contracte d’obra es faci entre aquest mes de setembre i octubre. Respecte aquesta qüestió, el govern català ha indicat a través d’una nova de premsa que, entre les noves construccions d’escoles que s’han inclòs al pressupost d’Ensenyament pel 2013, s’hi compta la de Sa Forcanera de Blanes.

El centre escolar blanenc s’inclou en aquesta previsió juntament amb dos altres equipaments a comarques gironines: l’escola Pericot de Girona i l’escola Montserrat Vayreda de Roses.

Arreu de comarques gironines, aquest nou curs ha començat amb un total de 117.856 alumnes i 7.938 mestres.


Data de realització: 09/13/2012 | Data de la darrera actualització: 09/13/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300