Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

600 participants a la paella de Santa Ceclina.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/17/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

StaCeclina50600 participants a la paella de Santa Ceclina.

L’arrossada popular va ser un dels actes centrals de la jornada que es fer als Pins per recordar la casa de colònies, emmarcat en la commemoració dels 50 anys de la parròquia Sagrada Família.

Unes 600 persones van participar dissabte passat a un dels actes centrals que es van organitzar a la pista d’hoquei dels Pins en record de Santa Ceclina, la casa de colònies on tants nois i noies del barri i de Blanes van créixer en edat i com a persones.

Es tractava d’una paella popular, un dinar que anava més enllà de ser un àpat qualsevol, tal i com ens recorda un dels ex-monitors de Santa Ceclina, Josep Marès: “Una de les festes que fèiem a Santa Ceclina era una gran paella de més de 1.000 persones. Ara, en motiu dels 50 anys de la parròquia dels Pins, hem volgut fer aquesta celebració en record d’aquells anys de colònies tornant a fer una paella”.


paella 1paella 2paella 3paella 4paella 5paella 6paella 7paella 8paella 9paella 10paella 11paella 12paella 13

L’any 1973 va ser quan es va restaurar l’antiga rectoria de l’ermita de Santa Ceclina, situada a Caldes de Malavella, i més tard fins i tot es va construir una piscina. Tot plegat es va fer de forma desinteressada, sumant l’esforç de les famílies del barri dels Pins que volien que llurs fills també poguessin fer colònies. Per aquest motiu, tothom se la sentia molt seva la casa.

Un any més tard, el 1974 es van fer les primeres colònies, que es van continuar fent fins el 2000. Durant 26 anys es calcula que van passar-hi prop de 5.000 nois i noies que, conforme s’anaven fent grans, agafaven el relleu dels seus monitors.

La jornada celebrativa de dissabte passat va començar al matí amb activitats per a la canalla, seguida pel dinar popular al terme del qual es va repartir com a obsequi als participants una auca d’escenes dibuixades en record de Santa Ceclina. A la tarda es va fer una tertúlia i activitats lúdiques per a tothom.

Enllaçant amb aquell mateix esperit que va mantenir vives les colònies durant tants anys, l’organització dels actes que es van fer al llarg del dissabte no hagués estat possible sense el granet de sorra que van aportar tots els membres de la gran família de Santa Ceclina. I és que tant a l’hora de servir l’arròs com per repartir la xíndria de postres o bé per servir les begudes i els cafès, van ser els mateixos membres de l’organització els qui es van repartir les tasques.

Abans de començar el dinar, els assistents van dedicar un fort aplaudiment a tots els membres de l’organització que, abans de començar els actes de la tarda, van posar conjuntament per a una fotografia de grup.

Data de realització: 09/17/2012 | Data de la darrera actualització: 09/25/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300