Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Exposició 30 anys Banda Musical a la Biblioteca.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/21/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Exposició 30 anys Banda Musical a la Biblioteca.

La mostra inclou fotografies, guardons i uniformes que han lluït els membres de la formació musical al llarg dels seus trenta anys de vida.

Coincidint amb aquest 2012 la Banda Musical de Blanes celebra un aniversari força assenyalat: els seus 30 anys de vida. Una de les activitats per commemorar-lo ens emplaça durant tot aquest mes de setembre a la Biblioteca Comarcal de Blanes, formant part de l’experiència Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura.

Es tracta d’una exposició que es pot visitar tant al vestíbul com a la primera planta on hi ha les sales de lectura i consulta. A través de fotografies, plaques, medalles, cartells i altres objectes la mostra fa un repàs a aquesta trajectòria. També hi podem trobar instruments de la banda, partitures o els uniformes que han anat lluint al llarg de 30 anys els membres de la formació musical.


Orígens de la Banda Musical de Blanes

La gènesi de la Banda Musical de Blanes es remunta a l’any 1979, quan Pere Comas va fundar la “Banda de Tambores y Cornetas de Blanes”, que després va passar a nomenar-se “Asociación Cultural Majorettes i Banda de Blanes”. La banda de tambors i cornetes va participar en nombrosos campionats de majorettes, cercaviles de festes populars i altres celebracions.

El treball en equip de Pere Comas i el president de l’entitat, Francesc Bernat, va fer néixer la idea de crear una banda musical, de manera que exactament el 12 de setembre de l’any 1982 va ser quan va quedar fundada pròpiament dit la Banda Musical de Blanes, que va fer la seva primera actuació davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

A partir d’aquí es van multiplicar les actuacions a diversos esdeveniments, principalment a Blanes, però també a d’altres municipis, inclosa la participació a les falles de València l’any 1983. Arran d’aquesta actuació, la banda va fer diversos bolos a Alacant, Salamanca, arreu de Catalunya, així com a l’estranger: a localitats d’Anglaterra i França principalment.

Cap a finals dels anys 80 la Banda Musical de Blanes va unir-se amb la Banda del Col·legi Mossen Joan Batlle per interessos comuns, iniciant una nova etapa que ha durat fins a l’actualitat.


Acte Central Commemoració 30 anys

La Banda Musical de Blanes té previst celebrar l’acte central de la commemoració dels seus 30 anys el proper 13 d’octubre. Ho farà primer amb una monumental rua que comptarà amb la participació de diverses entitats del municipi.

Les entitats sortiran des de diversos barris de Blanes per trobar-se al passeig de Mar i sortir plegades per fer un recorregut en cercavila que finalitzarà a l’antic pavelló d’esports. Allí hi haurà un acte oficial commemoratiu presidit per l’alcalde de Blanes, la regidora de Cultura i Festes i el president de la Banda Musical de Blanes.

Finalment, l’acte es tancarà amb un sopar de germanor i un espectacle final durant el qual es presentarà un vídeo del 30è aniversari de la banda.-
-
-
-

Imatges de l'exposició:


expo banda musical 1expo banda musical 2expo banda musical 3expo banda musical 4expo banda musical 5expo banda musical 6expo banda musical 7expo banda musical 8expo banda musical 9expo banda musical 10expo banda musical 11expo banda musical 12http://www.blanes.cat/docweb/expobandamusical

Data de realització: 09/21/2012 | Data de la darrera actualització: 09/21/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300