Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Pedalada 2012 amb 140 ciclistes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la Pedalada 2012 amb 140 ciclistes.

Es va fer una ruta en bicicleta i un circuit d’habilitats pels nens i nenes en motiu “Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura” que se celebra a Catalunya del 22 al 29 de setembre.

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat un any més a les activitats que es fan arreu de Catalunya en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura organitzant la Pedalada 2012. Aquesta activitat, organitzada pel Servei de Medi Ambient, s’ha fet el diumenge 23 de setembre simultàniament a diversos municipis catalans sota el lema Mou-te en la direcció correcta.

A partir de les 10 del matí es va fer la recepció dels participants al lloc de trobada, el passeig de Mar, així com el lliurament de matrícules identificatives perquè els ciclistes la lliguessin a la seva bicicleta com a distintiu. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra del 22 al 29 de setembre, i el seu objectiu és potenciar noves formes de mobilitat perquè la ciutadania s’acostumi a no dependre tant de l’ús del vehicle particular.


2012 pedalada 32012 pedalada 42012 pedalada 52012 pedalada 62012 pedalada 72012 pedalada 82012 pedalada 92012 pedalada 102012 pedalada 112012 pedalada 12circuit habilitatTBC 1TBC 2


Mentre no començaven les activitats, els participants tenien l’oportunitat que el seu mitjà de transport passés la ITB amb b alta, és a dir: la Inspecció Tècnica de Bicicletes. Ho podien fer als tallers que hi havia a sengles carpes a càrrec de dos clubs ciclistes blanencs: Freebike i Bici-aventura.

A diferència d’anteriors edicions, la pedalada va quedar centrada enguany en dues activitats diferenciades. Una d’elles era un circuit d’habilitats atès per l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa on podien participar els nens i nenes que portaven bicicletes amb rodetes o bé els menors de 12 anys que triessin aquesta opció.

L’altra activitat va ser una ruta en bicicleta que va transcórrer pel nucli urbà de Blanes i camins dels afores, i que aquest 2012 ha comptat amb la participació de 140 ciclistes.

Això significa que tots plegats van fer un estalvi de 238 quilos de CO2 –diòxid de carboni- al fer el recorregut en bicicleta comparat amb el que hagués suposat fer-lo amb un vehicle motoritzat. Altres dades relacionades que també es van donar a conèixer als participants van ser els 840 grams d’emissions de NO –òxid de nitrogen, el culpable de l’efecte hivernacle- que es van estalviar, i finalment els 70 grams de PM 10 -partícules de menys de 10 micres- que es van evitar emetre.

Abans que es fes la sortida de la ruta en bicicleta, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va donar la benvinguda a tots els participants destacant els avantatges que suposa la utilització de la bicicleta : “Els beneficis pel medi ambient són també beneficis per a les persones. Cada any tenim molta més repercussió i molts més participants que s’uneixen per gaudir d’aquest dia i així cremar unes quantes calories i cremar menys combustible movent-nos”

Finalment va ser cap a dos quarts d’onze del matí quan es va iniciar la pedalada, escortada per efectius de la Policia Local de Blanes. A la seva arribada, els participants van ser obsequiats amb clauers, imants, vanos i boc’n rolls, embolcalls pels entrepans reciclables ja que, a diferència del paper de plata o materials similars, serveixen per ser utilitzats molts cops.

Per a l’organització de la Pedalada 2012 el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració dels departaments d’Esports, Joventut, Policia Local i Brigades Municipals, així com de l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, el Club Bici-aventura i Freebike.Data de realització: 09/24/2012 | Data de la darrera actualització: 10/02/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300