Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

54 participants a la VI Fira d’Entitats.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

54 participants a la VI Fira d’Entitats.

El pressupost per a l’organització de l’esdeveniment s’ha reduït un 59% respecte del que va comptar en l’anterior edició del 2010. La fira es farà el proper cap de setmana, els dies 29 i 30.

La presentació de la VI Fira d’Entitats d’aquest 2012 s’ha fet aquest dimecres, 26 de setembre, a través d’una roda de premsa que s’ha acollit al despatx d’alcaldia. L’atenció als mitjans l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la primera tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Lourdes Fàbrega, i representants del Col·lectiu d’Entitats Cíviques del municipi, que s’encarreguen de gestionar la fira, Marc Coll i Glòria Sánchez.

-

La Fira d’Entitats, que tindrà lloc el proper cap de setmana i s’allotjarà al passeig de Mar, arriba a la sisena edició després que l’anterior es va fer l’any 2010, ja que té una periodicitat biennal. Enguany la fira comptarà amb la participació de 54 entitats i associacions del municipi, 13 més que a l’anterior edició. Per a l’organització d’aquest esdeveniment –que es fa a través del Departament de Participació Ciutadana-, l’Ajuntament ha destinat un pressupost de 12.000 euros, un 59% menys del que va comptar l’edició de 2010, que va ser de 28.000 euros.

Els estands s’alinearan d’esquena al mar per facilitar que es puguin visitar amb més comoditat. N’hi haurà un total de 49, mentre que les 5 entitats restants que també participen ho faran a través de diverses activitats. Formant part del recinte firal també hi haurà un espai tancat que simularà l’interior d’una càmera fotogràfica, organitzat per l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. També hi haurà una pista per practicar mini tennis i pàdel, a càrrec del Club Tennis Blanes, que estarà ubicada a un dels extrems del recinte firal mentre que a l’altra hi haurà l’escenari.

A la fira participaran tot tipus d’entitats que s’han reunit periòdicament amb tècnics de l’Ajuntament i representants del Col·lectiu d’Entitats Cíviques per anar apamant tots els detalls d’organització. Així, tot i que majoritàriament hi ha entitats amb finalitats socials –com per exemple Caritas, la Fundació Aspronis o Creu Roja- també n’hi ha que pertanyen a l’àmbit esportiu, cultural, salut, joventut, promoció econòmica, etc.

-


A banda dels estands on es podrà trobar informació de les entitats, per dinamitzar la fira i donar-li encara més al·licients, hi haurà diverses activitats que es faran en cinc ubicacions: davant els estands de les entitats, a l’escenari, a la via pública, a la platja i a la sala de plens de l’Ajuntament.

L’activitat de la Fira d’Entitats s’encetarà el dissabte 29 a partir de les 12 del migdia amb la inauguració i a partir de llavors hi haurà tot tipus d’actes i esdeveniments que inclouran des d’una xocolatada per a la mainada fins a tallers de diversa temàtica, passant pels batejos de mar que es faran a la platja de Sa Palomera.

D’altra banda, l’escenari del recinte firal acollirà espectacles i actuacions a partir de la tarda del dissabte i durant tot el diumenge. Hi haurà exhibicions de salsa i country, balls tradicionals catalans, rítmica, dansa amb tambors, un recital de poesia o bé una sessió de playback, entre d’altres. Cal destacar que la jornada del dissabte es tancarà amb un concert jove a partir de les onze de la nit, organitzat pel Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu.
-


Guia Digital de les entitats de Blanes

Durant l’acte de presentació de les principals novetats de la Fira, també s’ha fet especial incidència en la Guia Digital d’Entitats de Blanes que el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes ha fet pública recentment a través del web de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta d’una nova eina que es pot consultar a través d’internet i que s’ha posat a l’abast de la ciutadania perquè pugui conèixer la xarxa associativa que hi ha al municipi a través de l’adreça http://www.blanes.cat/entitats.

Per facilitar la recerca del total de 270 entitats i associacions que actualment hi ha al registre municipal de Blanes, s’han dividit per àmbits i per ordre alfabètic. Hi ha fins a 15 àmbits: Cooperació al Desenvolupament, Cultura, Educació, Esport, Gent Gran, Igualtat/Dona, Immigrants, Joventut, Lleure, Medi Ambient, Professional, Religió, Salut, Social i Veïnal/Participatives.

Aquesta guia és de les més actualitzades que hi ha actualment arreu de comarques gironines. Per a la seva elaboració, que ha consistit en la reconversió i actualització dels fitxers que fins ara no eren d’accés públic, el Departament de Participació Ciutadana ha invertit sis mesos de feina.

Data de realització: 09/26/2012 | Data de la darrera actualització: 10/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300