Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Port i l’Autodeterminació al Ple de Blanes.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/28/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl Port i l’Autodeterminació al Ple de Blanes.

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes aprova la modificació del Pla d’Usos del Port i una moció d’urgència d’EUiA-ICV per l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Un dels temes més destacats a l’ordre del dia del ple de setembre celebrat ahir a la nit va ser l’aprovació per unanimitat de la modificació puntual del Pla d’Usos del port. A instàncies de Ports de la Generalitat, s’han fet uns canvis puntuals del Pla Especial d’Usos i Serveis, que és l’instrument de regulació urbanística per reordenar les activitats i els espais exteriors.

Els canvis afecten principalment la zona de les casetes dels pescadors: una de les noves activitats és que es pugui fer un establiment de restauració, que aniria ubicat a l’espai actualment sense edificar, al costat del bloc construït. Aquest nou establiment de restauració, que serà de nova construcció tindrà una superfície de 240 m2. Al seu costat, ocupant l’espai actualment edificat, es destinen 200 m2 per activitats subaquàtiques, seguida per un espai per sanitaris i dutxes de 100 m2.

Finalment, a la zona que dóna al dic de recer, es destinen 770 m2per a usos de magatzems i la cantonada, 330 m2, per magatzems de caixes. Aquests dos últims usos, coincideixen amb els què s’estan fent en l’actualitat. Per últim, un altre canvi destacat que preveu aquesta modificació del Pla d’usos i Serveis del port, és la reubicació de la rampa que donarà accés a la part alta del nou dic, que s’ha de poder utilitzar com a passeig de vianants en general.

El tema es va portar a l’aprovació del ple després que ja es va fer l’aprovació inicial a la junta de govern local del mes de juny, a partir de la qual l’associació de veïns del Port va presentar diverses al·legacions a la Generalitat, que és qui té la potestat per fer aquests canvis d’usos.




Moció per fer una consulta sobiranista i resta de punts

Un altre dels punts destacats del ple d’ahir a la nit va ser la moció entrada per urgència pel grup d’EUiA-ICV perquè es pugui exercir el dret a l’autodeterminació del poble català a través d’una consulta.

La proposta d’acord es va aprovar per majoria, amb el recolzament del PSC, CiU i el grup proposant. Per la seva banda, el PPC –que va donar llibertat de vot als seus membre- es va abstenir.

En general, la major part dels punts del ple es van aprovar per unanimitat, sense necessitat d’entrar a votar. Així va ser amb la modificació de crèdit del pressupost municipal vigent per finançar les obres d’instal·lació de la nova xarxa d’aigües pluvials que s’està fent a La Plantera.

Igualment, també es va aprovar per unanimitat demanar a la Direcció General de Comerç de la Generalitat que faci els tràmits necessaris per modificar la delimitació de la trama urbana consolidada per incloure diverses àrees comercials. I, per últim, la creació d’un fitxer de dades de caràcter personal dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes també es va aprovar per unanimitat.

Per contra, on no va haver unanimitat va ser en l’aprovació del compte general del 2011, que va tenir els vots favorables del PSC i CiU, els vots en contra d’EUiA-ICV i l’abstenció del PPC.

La delegació de les competències d’inspecció d’IAE al Consell Comarcal, una potestat de l’Ajuntament a la qual renuncia davant de l’administració tributària de l’estat, es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte el PPC, que es va abstenir.

Idèntica alineació de vots va haver en dos altres punts: l’aprovació de la prestació econòmica que atorgarà l’Ajuntament mentre durin les baixes del personal de la plantilla municipal per un costat, i per l’altra una modificació del pacte de condicions de treball del personal als serveis en dies d’especial rellevància.

Per contra, la moció presentada per EUiA-ICV pel dret de les dones al seu propi cos en motiu que el 28 de setembre se celebra el dia d’acció global per l’avortament legal, segur i gratuït va ser aprovat amb els vots del grup proposant i el de 6 regidors del PSC, que va donar llibertat de vot als seus integrants. El PPC i un dels regidors del PSC van votar en contra, mentre que els regidors de CiU i una regidora socialista es van abstenir.

Per últim, l’altra moció del ple, igualment proposada per la coalició d’esquerres sobre la incorporació de noves mesures a Blanes pel foment de la mobilitat sostenible, es va aprovar amb els vots a favor dels proposants i CiU, mentre que tant el PSC com el PPC es van abstenir.







Data de realització: 09/28/2012 | Data de la darrera actualització: 10/09/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300