Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Trobada de devots de la Verge de Villaverde d’Ardales i de la Verge del Vilar.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TrobadaVergesTrobada de devots de la Verge de Villaverde d’Ardales i de la Verge del Vilar.

Els actes de la trobada estan inclosos en la commemoració del Mil·lenari. Per participar-hi es traslladaran a Blanes més de 200 ardalenys, un 10% de la població d’aquest municipi agermanat amb Blanes.

Quan l’Obreria va plantejar com volia que fossin els actes commemoratius del Mil·lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar un dels objectius que es volia aconseguir és que s’obrís a la participació de tothom. Així com a Blanes hi ha una gran estimació per aquesta verge, a la ciutat agermanada d’Ardales també hi ha el mateix sentiment envers la seva patrona, la Verge de Villaverde. Així va sorgir la idea d’organitzar la trobada de devots de les dues verges.

Els actes de la trobada, que tindran lloc a Blanes del 5 al 7 d’octubre, estan organitzats per l’Obreria del Santuari del Vilar, la Germandat de la Verge de Villaverde i la Casa d’Ardales amb el suport dels Ajuntaments de Blanes i Ardales, així com de les respectives Diputacions de Girona i Màlaga.


La trobada mobilitzarà el 10% dels habitants d’Ardales

Per participar a la simbòlica trobada de Blanes, la imatge de la Verge de Villaverde haurà de recórrer els més de 1.000 quilòmetres que la separen des d’Ardales per primera vegada. En aquest viatge acompanyaran la imatge més de 200 persones d’Ardales, una xifra que significa un 10% dels habitants d’aquest municipi de Màlaga.

Els actes celebratius començaran el divendres a la tarda, amb la sortida d’una processó que encapçalarà la imatge de la Verge de Villaverde des de Sa Palomera i que comptarà amb la participació de la Colla Gegantera, la Colla Sardanista i la Banda i Cobla Santa Maria. Tots plegats faran un recorregut pel centre del municipi fins arribar a la plaça de l’Església, on les entitats de Blanes oferiran actuacions.


Actes a benefici de Càritas

Divendres els actes es tancaran amb una missa presidida per la imatge de la Verge de Villaverde que es farà a l’església Santa Maria. Tothom qui vulgui anar a venerar la imatge ho podrà fer durant tot el dissabte –des de les 10 del matí i fins la 1 del migdia i des de les 4 de la tarda fins a 2/4 de 8 del vespre- i durant els moments de visita també es podran fer ofrenes d’aliments a benefici de Càritas. La primera jornada de la trobada es tancarà amb la invitació a tothom qui vulgui participar en un berenar que es farà a la Casa d’Ardales, al carrer Mont-Ferrant, 1 .

L’endemà dissabte els actes quedaran centrats en un concert a l’església Santa Maria, els guanys del qual també aniran a benefici de Càritas. El concert, que començarà a 2/4 de 10 de la nit, tindrà dues parts i comptarà amb la participació de la cantant Rosa Baena, el guitarrista Alberto Torres i el cantant Antonio Calderon “El Floro”, tots dos d’Ardales. Les entrades anticipades es poden adquirir al preu de 10 euros a la Casa d’Ardales, Can Saura i Papereria Bitlloch.

La històrica trobada dels devots de les dues verges culminarà el diumenge amb una processó amb la imatge de la Verge de Villaverde, que serà traslladada a peu des de ca la Maria Pruna fins al Santuari del Vilar. A les 12 del migdia es farà una missa rociera al porxo del santuari, seguida d’un dinar de germanor en què està prevista la participació de mig miler de persones i que tancarà la celebració.Data de realització: 10/03/2012 | Data de la darrera actualització: 10/03/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300