Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Commemoració dels 30 anys de la Banda Musical


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BandaMusicalBlanesCommemoració dels 30 anys de la Banda Musical

El proper dissabte dia 13 la formació musical celebrarà l’acte central per celebrar els trenta anys de vida amb una gran rua i un sopar amb més de 300 persones

La Banda Musical de Blanes celebrarà dissabte vinent, 13 d’octubre, l’acte central que commemora el seu trentè aniversari, un acte que preveu ser un esdeveniment que implicarà d’altres entitats culturals i musicals del municipi, així com uns convidats força especials: l’Agrupament de Falleres Valencianes. El tret de sortida serà una gran rua que tindrà diversos punts d’arrencada al centre de Blanes amb la participació de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, la Banda Santa Maria, els Manaies de Blanes, la Colla Gegantera, els gegants, la Banda Musical, el grup de Majorettes i les Falleres.

foto bandaEls integrants de la rua es trobaran al passeig de Mar, des d’on sortiran plegats per començar la gran rua, que recorrerà el nucli històric fins arribar a l’antic pavelló d’esports. Allà hi haurà una rebuda amb música góspel a cárrec de l’Associació de Músics Amateurs de Blanes.

Tot seguit es farà l’acte de benvinguda a càrrec del president de la Banda Musical de Blanes, Salvador Morón, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres. La jornada celebrativa es tancarà a la nit amb un sopar de germanor que preveu l’assistència de més de 300 persones: actuals i antics membres de la banda, familiars, amics i una nodrida representació del teixit associatiu de Blanes. Després del sopar, s’oferirà un espectacle audiovisual que repassarà amb imatges els 30 anys de vida de l’entitat.


Història dels 30 anys de la Banda Musical de Blanes

foto bandaLa gènesi de la Banda Musical de Blanes es remunta a l’any 1979, quan Pere Comas va fundar la Banda de Tambores y Cornetas de Blanes, que després va passar a anomenar-se Asociación Cultural Majorettes i Banda de Blanes. La banda de tambors i cornetes va participar en nombrosos campionats de majorettes, cercaviles de festes populars i altres celebracions.

El treball en equip de Pere Comas i el president de l’entitat, Francesc Bernat, va fer néixer la idea de crear una banda musical, de manera que exactament el 12 de setembre de l’any 1982 va ser quan va quedar fundada pròpiament dit la Banda Musical de Blanes, que va fer la seva primera actuació davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. A partir d’aquí es van multiplicar les actuacions a diversos esdeveniments, principalment a Blanes, però també a d’altres municipis, inclosa la participació a les falles de València l’any 1983. Arran d’aquesta actuació, la banda va fer diversos bolos a Alacant, Salamanca, arreu de Catalunya, així com a l’estranger: a localitats d’Anglaterra i França principalment.

Cap a finals dels anys 80 la Banda Musical de Blanes va unir-se amb la Banda del Col·legi Mossèn Joan Batlle per interessos comuns, iniciant una nova etapa que ha durat fins a l’actualitat.

foto bandaData de realització: | Data de la darrera actualització: 10/11/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300