Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prova pilot de tancament del carrer Ample al trànsit rodat els dissabtes a la tarda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/23/2012 10:20:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prova pilot de tancament del carrer Ample al trànsit rodat els dissabtes a la tarda

La mesura es posarà en marxa a partir del 3 de novembre, coincidint amb una acció promocional del comerç que es farà amb motiu del pont de Tots Sants.

Ja fa temps que el carrer Ample s’acostuma a tancar al trànsit rodat de manera puntual coincidint amb jornades i festes especials, com ara la tradicional Fira de Sant Tomàs del 21 de desembre, el 23 d’abril per Sant Jordi o, més recentment, en motiu de l’acció promocional Blanes 12.

L’any 2003, quan es van enllestir les obres de remodelació del carrer Ample –amb un projecte que va incloure voreres al mateix nivell que l’asfalt, l’eliminació de la zona d’aparcament i la instal·lació de pilones-, l’Ajuntament va proposar posar en marxa de manera gradual una illa de vianants, però va haver de desistir després de la negativa de veïns i comerciants. Per contra, quan l’any 2009 es van enllestir les obres de reforma de la Rambla Joaquim Ruyra i carrers adjacents, el centre de Blanes va guanyar com a illa de vianants el tram sud del carrer Raval així com el carrer Muralla.


prova carrer ample 1prova carrer ample 2prova carrer ample 3
prova carrer ample 4prova carrer ample 5prova carrer ample 6


Ara, arran de l’exitosa experiència que va significar a principis d’estiu l’acció promocional Blanes 12, va tornar a revifar per iniciativa dels mateixos comerciants i responsables d’establiments de restauració de la zona del centre, la idoneïtat de tallar el carrer Ample com un element més de dinamització comercial. Donat que és durant els caps de setmana quan hi ha més afluència de gent al centre del municipi per passejar i comprar, l’Ajuntament de Blanes ha decidit iniciar una prova pilot tancant l’accés del trànsit rodat les tardes del dissabte, des de les 4 i fins les 9 de la nit.

La primera tinenta d’alcalde, Lourdes Fàbrega, i la regidora d’Activitats, Via Pública i Policia Local, Sol Zamora, van mantenir fa uns dies sengles reunions amb comerciants i veïns del centre per exposar-los els detalls d’aquesta prova pilot. Durant aquestes trobades, ja es va acordar que de cara a la primavera vinent es tornaran a reunir per fer valoracions sobre els resultats de la prova durant aquests mesos.

El carrer Ample és una de les principals artèries per on circulen els vehicles al centre de Blanes, de manera que en el cas que es plantegés perllongar el tancament, caldria plantejar-se afegir noves mesures de trànsit complementàries. Abans, doncs, caldrà fer balanç de la prova pilot i fer valoracions escoltant les opinions de tothom.

La prova pilot es posarà en marxa a partir del 3 de novembre, coincidint amb una acció promocional que es farà als comerços del centre del municipi en motiu del pont del dia 1. Un dels principals ingredients d’aquesta acció promocional serà una Fira de Bruixes, inspirada en la tradició de Tots Sants i la nit dels difunts.

Més que un tall de carrer, el què es posarà en marxa a partir del 3 de novembre serà una zona de prioritat invertida, on el vianant tindrà prioritat de pas. El tancament de trànsit no serà total, ja que podrà seguir passant el servei del bus urbà –que circularà a una velocitat més lenta de l’habitual-, així com alguns veïns de la zona que tenen un garatge d’aparcament privat. Aquests veïns hauran de dur un distintiu al seu vehicle perquè se’ls autoritzi el pas, una acreditació que hauran d’haver demanat a l’Ajuntament de Blanes i on figurarà la matrícula del vehicle.

La Policia Local de Blanes s’encarregarà de regular l’accés al carrer Ample situant un agent a la cruïlla amb el passeig de Mar perquè doni accés als vehicles autoritzats, així com per resoldre qualsevol contingència que pugui haver en motiu de la prova pilot. D’altra banda, el cos policial també s’ha encarregat d’elaborar una proposta de senyalització per informar sobre el tancament de circulació. Els senyals s’instal·laran als principals vials d’accés al centre: plaça Països Catalans, plaça Catalunya, rambla Joaquim Ruyra, passeig de Mar, carrer Anselm Clavé, a l’accés del carrer Ample pel passeig i a la plaça Mossèn Joan Quer.
Data de realització: 10/23/2012 | Data de la darrera actualització: 11/13/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300