Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Conferència inaugural Aula Blanes 2012-13.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/05/2012 08:56:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Conferència inaugural Aula Blanes 2012-13.

Aquest passat dimarts 30 d'octubre va quedar inaugurat el tercer cicle de conferencies d'Aula Blanes.

Les estratègies de cerca a Aula Blanes.

Aquest passat dimarts 30 d'octubre va quedar inaugurat el tercer cicle de conferencies d'Aula Blanes. El Dr. Frederic Bartumeus amb la conferència sobre la ciència de les estratègies de cerca va donar a la cinquantena d'assistents les claus per a entendre quines són les estratègies més òptimes per a cercar i trobar objectes.

Les investigacions del científic del CEAB -CSIC són en l'àmbit de l'ecologia del moviment, una branca de la biologia que estudia la interacció dels organismes amb el medi basada en el moviment.

La xerrada va incloure la resposta a què és una cerca i la importància de la quantitat i la qualitat de la informació que es té alhora de buscar quelcom. El ponent, amb el suport d'imatges i vídeos, va mostrar com els animals apliquen una combinació de les dues estratègies bàsiques; les deterministes i les probabilistes. Una combinació que esdevé la més òptima per a la recerca.

El Dr. Bartumeus va esbossar quin model matemàtic serveix per a poder teoritzar sobre els moviments dels animals, un model basat en la Teoria dels passeigs a l'atzar i les idees del matemàtic francès Paul Lévy. Tota cerca òptima ha de complir dues característiques: la fractalitat (ha d'incloure escales múltiples) i la superdifusió (l'expansió de la cerca ha d'estar accelerada).

La conferència va finalitzar amb exemples d'aplicació de les estratègies Lévy en activitats humanes, incloent una referència al món de l'art amb l'obra de J.Pollock. Un animat torn de preguntes va tancar aquesta interessant conferència inaugural del cicle d'Aula Blanes 2012-13.

Lla propera serà el dijous 15 de novembre amb el conegut divulgador Salvador Macip.Data de realització: 11/05/2012 | Data de la darrera actualització: 11/06/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300