Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Correllengua 2012.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2012 09:47:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Correllengua 2012.

Organitzat per Acció Cultural Es Viver, hi ha hagut activitats per a la mainada, una cercavila reivindicativa i la lectura d’un manifest elaborat per Màrius Serra.

Un dels actes més destacats que, com és habitual, s’ha inclòs a la celebració del Correllengua 2012 que es va fer a Blanes dissabte passat va ser la cercavila reivindicativa que va recórrer diversos carrers del centre del municipi. En l’àmbit dels Països Catalans, aquest moviment festiu vol demostrar la vitalitat del català i fomentar-ne el seu ús.

correllengua 1correllengua 2correllengua 3correllengua 4correllengua 5correllengua 6correllengua 7correllengua 8correllengua 9

Sota el lema Un poble, una llengua, la cercavila va sortir des de la cruïlla del carrer Ample amb la plaça de la Gent Gran -o, si ho prefereixen, la plaça d’Espanya-, va seguir pels carrers de Raval i Muralla i des d’allà va tombar al passeig de Dintre, per on va continuar fins arribar al punt de partida. Organitzat per Acció Cultural Es Viver, enguany el Correllengua potser ha estat més intens que mai, donats els darrers esdeveniments que s’estan produint al país.

La jornada del Correllengua 2012 es va encetar a primera hora de la tarda, amb un altre dels ingredients que mai no falten en aquest esdeveniment. Es tractava de participar en diversos jocs que estaven a l’abast de la mainada i els seus acompanyants perquè passessin una estona entretinguda, mentre no començava la cercavila. D’altra banda, la canalla també va ser la protagonista de la xocolatada que es va oferir en acabada la cercavila.

El Correllengua es presentava sota el lema genèric de Llengua, Cultura i Llibertat i un altre dels moments culminants va ser la lectura del manifest de la CAL, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana. El manifest, elaborat per Màrius Serra, va ser llegit per Joan Bertrana, de la Colla Gegantera, i Marc Coll, de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra.

Aquest any la celebració del Correllengua s’ha viscut a Blanes potser amb més intensitat que mai, tal i com ho evidencia la major presència d’estelades i senyeres que encara hi ha penjades a molts balcons i finestres d’ençà de la celebració de l’11 de setembre.

Per tancar la celebració del Correllengua, hi va haver un ball de plaça amb les entitats participants: l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, la Colla Gegantera de Blanes i la Colla Sardanista Sa Palomera.

El Correllengua recorrerà diferents comarques dels Països Catalans realitzant diverses accions festives fins culminar el 10 de novembre amb una acció conjunta que es farà a Figueres i Perpinyà. El seu inici es va fer el 30 de juny, amb l’acte inaugural que es va fer a Ripoll, una vila i una comarca molt vinculades a la figura homenatjada enguany al Correllengua.

Cada any aquest moviment festiu i reivindicatiu es dedica a un personatge i aquesta edició s’ha volgut retre homenatge a Lluís Maria Xirinacs en commemoració del cinquè aniversari de la seva mort. Xirinacs es considera un exemple de fidelitat envers el país, la seva gent i la seva llengua, perquè durant tota la seva vida va lluitar, des de la paraula i la no violència, per assolir les llibertats del poble català i per la seva dignitat.
Data de realització: 11/07/2012 | Data de la darrera actualització: 11/07/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300