Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els ciutadans de Blanes, més conscienciats amb el reciclatge de la brossa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/15/2012 12:16:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els ciutadans de Blanes, més conscienciats amb el reciclatge de la brossa

Durant els 9 primers mesos d’aquest 2012 s’han recollit a Blanes 275’89 tones més de brossa selectiva respecte l’any passat. Aquesta dada s’ha donat a conèixer en motiu de la “Setmana Europea de la Prevenció de Residus” que es farà del 19 al 24 de novembre.

Els 275.890 quilos més de brossa selectiva que s’han recollit a Blanes durant els nou primers mesos d’aquest 2012 respecte el total de l’any passat signifiquen per tant una positiva millora a l’hora de fer el reciclatge domèstic, amb un augment del 8%. Es tracta, més concretament, de la recollida selectiva que inclou les quatre fraccions: paper i cartró, envasos, FORM (Fracció Orgànica de Residus Municipals) i vidre. Per aquest motiu, es considera important donar continuïtat a les campanyes de sensibilització per fomentar la correcta gestió dels residus generats i la recollida selectiva en general i, alhora, s’ha de seguir conscienciant al ciutadà sobre la gran quantitat de residus que generen i la necessitat de fer accions per reduir-los.

Un altre mitjà per continuar conscienciant la ciutadania tindrà lloc la setmana vinent, del 19 al 24 de novembre, en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà a Blanes aquests dies. L’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i Nora -l’empresa encarregada de la neteja i la recollida d’escombraries a la població selvatana-, han organitzat principalment dues activitats: una exposició sobre la recollida selectiva i un Punt Informatiu. Totes dues activitats es posaran en marxa a la sala municipal Maria Luisa García-Tornel del carrer Ample número 11.

Adreçada a la població en general i als escolars en especial, l’exposició es presenta amb el títol Dóna la volta. Del residu al Recurs i pertany a l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. L’exposició ajuda a comunicar, de forma lúdica i divertida, els conceptes bàsics de la recollida selectiva i la prevenció de residus, tot fomentant la participació de la població. Amb aquest objectiu, l’exposició consta de 5 elements il·lustratius del procés de transformació de les 5 fraccions de recollida selectiva: paper i cartró, envasos, fracció orgànica, vidre i fracció resta. Tot plegat es complementa amb un joc interactiu que també parla de propostes d’actituds que fomenten la prevenció.

L’atenció al públic tant de l’exposició com del Punt Informatiu -que estarà situat a la seva entrada- es farà del 19 al 24 de novembre de 10 a 13 h i de 17 a 19 h i durant aquests dies ja s’han previst diverses visites d’alumnes de centres escolars del municipi. El Punt Informatiu comptarà amb educadors que s’encarregaran tant del monitoratge de l’exposició com d’explicar el destí final de tots els residus gestionats de forma selectiva, així com de la importància en la reducció dels residus en general.

D’altra banda, en el Punt Informatiu els veïns de Blanes podran adquirir paquets de bosses per a la recollida selectiva, així com bosses compostables. Igualment, es repartiran cubells de l’orgànica per aquells que encara no el tenen. L’ús del cubell reixat i la bossa compostable afavoreix la ventilació del material orgànic dipositat i la transpiració del vapor d’aigua que es genera. Aquesta evaporació pot arribar a suposar una reducció del 30% del pes de la bossa de matèria orgànica. Amb l’objectiu de fer participar a la població i donar cert valor als elements que s’obsequien, el repartiment a tots els ciutadans es farà bescanviant una butlleta d’enquesta amb un parell de preguntes sobre la prevenció de residus.
Data de realització: 11/15/2012 | Data de la darrera actualització: 11/20/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300