Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Salvador Macip ens ensenya a tenir menys por al càncer a base de saber-ne més coses


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/16/2012 12:53:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Salvador Macip ens ensenya a tenir menys por al càncer a base de saber-ne més coses

L’investigador blanenc ha encapçalat una xerrada dins el cicle d’Aula Blanes amb el mateix títol que dóna nom al seu darrer llibre: “Què és el Càncer, i Perquè no hem de tenir-li por”

Les xerrades i presentacions que fa Salvador Macip a Blanes es pot dir que tiren per terra aquella vella dita que diu que ningú no és profeta a la seva terra. L’investigador blanenc especialitzat en oncologia i envelliment cel·lular, que actualment és professor del Departament de Bioquímica de la Universitat de Leicester, al Regne Unit, sempre atrau gran quantitat de públic i en aquesta ocasió, l’acte organitzat per Aula Blanes, no ha estat una excepció.

La sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va omplir-se de gom a gom amb unes 150 persones per assistir a una xerrada que es presentava sota el mateix títol que dóna nom al darrer llibre publicat per Salvador Macip: Què és el càncer i perquè no hem de tenir-li por.

De fet, el mateix investigador ho resumia així de fàcil: per perdre-li la por al càncer, hem de conèixer millor la malaltia. Per això, al llarg de la xerrada va estar explicant dades prou significatives com per exemple: més del 50% dels càncers es curen; en els darrers 40 anys la supervivència al càncer s’ha multiplicat per dos; i que mentre que el 10% dels càncers estan causats per factors hereditaris, el 90% ho està per factors relacionats amb l’entorn.

L’expert en oncologia va assenyalar que la quimioteràpia i la radioteràpia són dos tractaments que cada vegada tenen menys ús pels efectes secundaris que comporten als pacients. Per contra, es tendeix més a aplicar teràpies dirigides, tractaments fets a mida adaptats a cada cas, a cada malalt.

D’alguna manera, tal i com va explicar Salvador Macip, el què l’ha mogut a publicar el llibre coincideix plenament amb l’objectiu que menarà la Marató de TV3 d’aquest any: gravar en la consciència de la gent que no hem de seguir pensant que el càncer és un punt i final, sinó un punt i seguit.


Pel que fa a la recepta que ens dóna per evitar el càncer, és prou de sentit comú: fer una dieta sana i equilibrada; evitar l’excés de greixos i de carns vermelles; fer exercici suau com per exemple caminar almenys 5 hores a la setmana i evitar l’excés de tòxics, sobretot el tabac i l’alcohol.

Conegut també per ser l’autor d’exitosos relats de ficció, en l’àmbit divulgatiu Salvador Macip ja ha tractat el tema del càncer a dos dels seus anteriors llibres: Immortals, sans i perfectes i Les Grans epidèmies modernes.

La següent xerrada que ha organitzat Aula Blanes tindrà lloc dimarts vinent, 20 de novembre, es presenta amb el títol Els orígens de la iconografia bíblica. D’Egipte i Mesopotània a la Bíblia” i anirà a càrrec de l’arqueòleg i historiador Felip Masó. La conferència tindrà lloc, com és habitual, a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes, al punt de les vuit del vespre.

Tota la informació al voltant de les activitats que organitza Aula Blanes es pot consultar a http://www.aulablanes.cat/ . Properament també hi haurà la possibilitat de poder veure l’enregistrament íntegre de les xerrades a través de la xarxa.Data de realització: 11/16/2012 | Data de la darrera actualització: 12/03/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300