Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Presentació 4rt Projecte Rossinyol a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2012 08:13:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesPresentació 4rt Projecte Rossinyol a Blanes

Aquest curs participen 10 alumnes nouvinguts de Blanes i 10 estudiants de la Universitat de Girona, que durant sis mesos compartiran vivències i coneixements.

El Projecte Rossinyol és un pla de mentoria per a una societat inclusiva i consisteix en que estudiants de la Universitat de Girona fan de mentors a alumnes d’origen estranger de centres escolars d’un municipi, en aquest cas de Blanes. Es constitueixen parelles, amb un mentor i un mentorat, i un cop a la setmana realitzen una trobada d’unes tres hores, durant les quals es realitzen diferents activitats de lleure.

Aquesta és el quart curs en què Blanes participa a l’experiència, organitzada conjuntament per Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Blanes i la Universitat de Girona. La presentació d’aquesta nova edició va tenir lloc divendres passat, 17 de novembre, al Centre Cultural Els Padrets de Blanes.


La regidora de Cooperació i Acció Social, Susana Ramajo, es va encarregar de donar la benvinguda i fer l’obertura de l’acte, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona, Òscar Prieto.

Va ser durant aquest acte quan es van conèixer els 10 mentors i mentorats que, durant sis mesos –de novembre a maig del 2013-, compartiran vivències i coneixements. Com en anteriors edicions del projecte, els mentorats són alumnes de dues escoles de Blanes: Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva, dels barris de Ca la Guidó i La Plantera, respectivament. Aquests alumnes cursen tercer, quart, cinquè i sisè de primària, és a dir: tenen entre nou i dotze anys.

A partir del model Nightingale, el
Projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes.

El
Projecte Rossinyol es va desenvolupar per primera vegada com a prova pilot a Olot el curs 2006-2007 i, a partir de llavors s’ha anat estenent a diverses localitats, entenent que el resultat que s’obté tant per part dels estudiants de la UdG com pels seus mentorats va més enllà de l’àmbit acadèmic. A Blanes el Projecte Rossinyol es va fer per primera vegada el curs 2009-2010 amb 6 parelles de mentors i mentorats, el curs següent es va augmentar a 9 parelles i a la darrera edició del 2011-2012, en van ser 11. Actualment es du a terme en nou altres municipis de les comarques gironines: Banyoles, Figueres, Girona, La Bisbal, Lloret de Mar, Olot, Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

L’acte es va tancar amb una fotografia de grup i amb la presentació que van fer els mentorats de les seves famílies als respectius mentors per fer la primera presa de contacte.

Data de realització: 11/19/2012 | Data de la darrera actualització: 12/03/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300