Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es posa en marxa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/20/2012 11:10:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es posa en marxa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i Nora han organitzat una Exposició i un Punt Informatiu del 19 al 24 de novembre

En motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i Nora -l’empresa encarregada de la neteja i la recollida d’escombraries a la població selvatana-, han organitzat una exposició sobre la recollida selectiva de residus i un Punt Informatiu. Totes dues activitats, que es van posar en marxa dilluns passat, 19 de novembre, estan allotjades al carrer Ample número 11: l’exposició a l’interior de la sala municipal Maria Luisa García-Tornel i el Punt Informatiu tot just davant l’entrada del recinte, a peu de carrer.

Adreçada a la població en general i als escolars en especial, l’exposició es presenta amb el títol Dóna la volta. Del residu al Recurs i pertany a l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. L’exposició ajuda a comunicar, de forma lúdica i divertida, els conceptes bàsics de la recollida selectiva i la prevenció de residus, tot fomentant la participació de la població. Amb aquest objectiu, consta de 5 elements il·lustratius del procés de transformació de les 5 fraccions de recollida selectiva: paper i cartró, envasos, fracció orgànica, vidre i fracció resta. Tot plegat es complementa amb un joc interactiu que també parla de propostes d’actituds que fomenten la prevenció.

Per la seva banda, el Punt Informatiu compta amb dos educadors que s’encarreguen tant del monitoratge de l’exposició com d’explicar el destí final de tots els residus gestionats de forma selectiva, i sobre la importància en la reducció dels residus en general. D’altra banda, els veïns de Blanes també poden adquirir paquets de bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica.

Per facilitar la separació dels residus a casa, es reparteixen gratuïtament bosses per la separació del paper, vidre i envàs i a més es promociona el cubell reixat amb bossa compostable per separar les restes orgàniques com a acció per a la reducció del pes de la bossa. L’ús del cubell reixat i la bossa compostable afavoreix la ventilació del material orgànic dipositat i la transpiració del vapor d’aigua que es genera. Aquesta evaporació pot arribar a suposar una reducció del 30% del pes de la bossa de matèria orgànica.

Exposició i Punt Informatiu :

Lloc: Sala Municipal Exposicions M. Luisa García-tornel, carrer Ample 11
Dies: del 19 al 24 de novembre
Horari: de 10 a 13 h i de 17 a 19 h[]


Data de realització: 11/20/2012 | Data de la darrera actualització: 12/03/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300