Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rècord de participació a Blanes a les eleccions 25-N


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/26/2012 01:32:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rècord de participació a Blanes a les eleccions 25-N

La jornada de les Eleccions al Parlament de Catalunya va transcórrer a Blanes amb total normalitat, amb una participació del 64’88%, gairebé 10 punts més que als comicis del 2010

La crònica sobre com va transcórrer la jornada electoral del 25 de novembre a Blanes es podia encetar a qualsevol de les 38 meses que hi ha hagut al municipi. En aquest cas, com a mostra vàrem triar el col·legi electoral de la sala municipal del carrer Ample on, a quarts de 9 del matí ja estava tot a punt per obrir-se les portes i començar el procés.

Aquí l’anècdota va ser que les dues meses estaven formades íntegrament per dones. Elles van atendre el primer votant que, puntualment, va entrar al col·legi quan tocaven les 9 del matí. Es tractava d’en Josep Tarragó, que està a punt de complir els 89 anys i que va voler exercir el seu dret a vot a primera hora.


Així, amb total normalitat va transcórrer ahir a Blanes la jornada electoral del 25 de novembre arreu dels 20 col·legis electorals que estaven repartits a la població.

A l’igual que ha passat a Catalunya, Blanes no va ser una excepció, i l’augment de la participació respecte els anteriors comicis del 2010 també ha estat una de les dades significatives. A Blanes hi ha hagut una participació del 64’88%, gairebé 10 punts més que fa dos anys, quan va ser de poc més del 55 i mig per cent (55’53%). De fet, la imatge més vista ahir a Blanes i en general arreu del país va ser la mateixa: gran quantitat de persones fent cua davant les corresponents meses per votar.


Suport en seguretat ciutadana

La normalitat es va produir a tots els nivells i, per garantir que això fos possible des del punt de vista de seguretat ciutadana, els principals col·lectius que van contribuir-hi van ser els de la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra. Tant la nit anterior com al llarg de tota la jornada, van tenir cura que als locals on s’allotjaven els col·legis electorals no hi hagués cap incidència.

Si la nit abans van fer patrulles més intensives, al llarg del dia els efectius de la Policia Local de Blanes estaven emetents al què se’ls pogués demanar fent rondes periòdiques als diferents col·legis electorals que prèviament s’havien assignat entre ells i els Mossos d’Esquadra.

Un cop va acabar el recompte de vots, la Policia Local també estava a disposició d’aquells presidents dels col·legis electorals que van demanar que se’ls acompanyés a lliurar la documentació als Jutjats de Blanes.


Cap incidència destacable durant la jornada

Al llarg de tot el dia des de l’Ajuntament de Blanes es va tenir cura que el procés electoral no s’aturés, ajudant a resoldre qualsevol incidència que es pogués donar. Entre d’altres qüestions, ahir es van atendre més d’una trentena de ciutadans que es van acostar fins a l’edifici consistorial per resoldre dubtes respecte el col·legi electoral on havien d’anar a votar o d’altres temes relacionats amb la jornada.

Un cop es van tancar els col·legis electorals, a les 8 del vesper, el vice-secretari de l’Ajuntament, que actua a Blanes com a secretari del procés electoral, confirmava que no es va produir cap incidència destacable, en una jornada presidida per la total normalitat.


Nou col·legi electoral a Mas Florit


Pel que fa a les novetats que hi havia quant a seus electorals, la més remarcable va ser que el col·legi electoral de Mas Florit es va constituir en un local cedit per un particular gràcies a que l’Associació de Veïns de Mas Florit va estar treballant per aconseguir una seu alternativa.


Amb l’objectiu que el nou col·legi electoral fos accessible per a tothom, l’Ajuntament va instal·lar una rampa d’accés. Anteriorment, el col·legi electoral d’aquest barri estava situat a l’antiga ubicació del casal jove Morralla, Espai Creatiu. D’ençà que es va tancar aquella ubicació, no va ser possible traslladar el col·legi al local social de l’associació de veïns de Mas Florit perquè no reunia les condicions adequades.


Ara, però, després que l’alcalde va emetre un ban autoritzant aquesta mesura, ahir diumenge els votants de Mas Florit no es van haver de traslladar fins a Ca la Guidó i ho van fer al nou local, situat a pocs metres de la seu de l’associació de veïns, al mateix carrer Montblanc.


D’altra banda, si abans parlàvem de l’elevada participació que hi ha hagut, val a dir que precisament una altra de les anècdotes remarcables de la jornada va ser que es va haver d’habilitar un nou espai al col·legi electoral allotjat a l’IES S’Agulla per evitar aglomeracions.

En aquest col·legi hi ha 4 meses electorals, que inicialment estaven instal·lades a la mateixa aula. Quan a quarts d’una del migdia es va registrar una elevada afluència de votants, es va decidir re-estructurar les ubicacions de les meses de manera que dues d’elles es van traslladar a una altra aula de l’institut, per major comoditat de la ciutadania.Resultats Votacions.

Pel que fa al resultat de les votacions: a Blanes hi ha hagut 306 vots en blanc i 187 nuls, que representen respectivament sengles percentatges de l’1’74% i l’1’06 %. La candidatura més votada ha estat Convergència i Unió, amb 4.703 vots, el PSC ha obtingut 3.243 vots, seguida PP amb 2.604.

La quarta força amb més vots ha estat ICV-EUiA amb 2.173, seguida per ERC-Cat Si amb 1.912. A la sisena posició s’ha situat C’s, amb 1.167 vots; la CUP n’ha obtingut 419; i SI 228.

La resta de vots s’han distribuït de la següent manera:
  - Plataforma per Catalunya 168
  - Escons en Blanc 111
  - PACMA 109
  - PIRATA punt CAT 66
  - Unión Progreso y Democracia 60
  - FARTS 59
  - Partit Republicà d’Esquerra 32
  - Unificació Comunista d’Espanya 14

Per a una informació més detallada es pot accedir a aquest enllaç: http://www.parlament2012resultats.cat/09pdf/FTOP_L2.htm


Data de realització: 11/26/2012 | Data de la darrera actualització: 11/29/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300