Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Declarat desert el IV Premi Es Niell del C.Vela Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/27/2012 01:19:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Declarat desert el IV Premi Es Niell del C.Vela Blanes

Només s’ha presentat un treball que, tot i haver estat valorat positivament pel jurat, s’ha descartat com a guanyador. Ara la intenció és donar un nou caire al premi de cara a la cinquena edició

Dissabte passat es va fer al Club de Vela Blanes la cerimònia per fer públic el veredicte del Premi Es Niell de recerca, que ha arribat ja a la seva quarta edició. Enguany s’ha presentat un únic treball titulat Recerca dels nostres mestres d’aixa i dels seus vaixells, un estudi que, tot i haver estat molt ben valorat pels membres del jurat, s’ha descartat.

Alhora, també s’ha encoratjat al seu autor, veí de Blanes, a continuar treballant en la línia del rigor acadèmic per adequar-lo a les bases del guardó. Des del Club de Vela Blanes s’ha assenyalat la voluntat de continuar impulsant la investigació rigorosa i acadèmica de la relació entre Blanes i el mar i, en aquest sentit, està previst fer alguns canvis de cara a la convocatòria de la propera edició.

Així ho va anunciar en l’acte celebrat al Club de Vela Blanes el seu president, Amadeu Nualart, qui també va destacar la voluntat de la institució que presideix de donar continuïtat a aquesta iniciativa que segueix la línia oberta pel club de vincular molt estretament la vela, el mar, els valors de la navegació i la seva divulgació.

Per la seva banda, el president del jurat Laureà Carbonell (capità de MM, doctor en història per la UB i exprofessor FNB), va explicar la decisió que els havia impulsat a declarar desert el guardó, remarcant que l’únic treball presentat mereixia un reconeixement per la gran quantitat d’informació que aporta.

El veredicte públic de la quarta edició del premi de recerca Es Niell es va tancar amb les paraules de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va animar el Club de Vela Blanes a seguir endavant amb aquesta iniciativa. En aquest sentit, Marigó va lloar l’actitud de l’entitat al voler impulsar aquest guardó que, a banda de donar-li prestigi, també beneficia la projecció exterior del propi municipi.

Per últim, tant el president del Club de Vela com l’alcalde de Blanes van coincidir en destacar el rigor acadèmic dels membres del jurat del premi Es Niell. A banda del seu president, també en formen part Antoni Reyes, director de l’Arxiu Municipal de Blanes; Antoni Riera, doctor i catedràtic d’història medieval; Mario Zucchitello, doctor en història i filosofia; Enric Garcia, cap del Centre de Documentació Marítima i Rosa Almuzara, historiadora de temàtica marítima.

El premi Es Niell compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros.Data de realització: 11/27/2012 | Data de la darrera actualització: 12/03/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300