Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10a edició del Voluntariat per la Llengua a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2012 04:59:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

10a edició del Voluntariat per la Llengua a Blanes

50 parelles lingüístiques participen a l’experiència, que des del 2004 ha mobilitzat unes 1.800 persones i ha consolidat una xarxa de més de 300 establiments del municipi que hi col·laboren

La presentació de la 10a edició de la campanya del Voluntariat per la Llengua es va fer ahir dimecres, 28 de novembre, a la Biblioteca Comarcal. L’acte el van encapçalar la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Lourdes Fàbrega, i la responsable de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola.

fotografíaAquesta nova edició compta amb la participació d’un total de 105 persones que formen 50 parelles, un nombre similar al que es registra per aquestes dates arreu del Consorci per a la Normalització Lingüística de Girona. En canvi, a l’anterior edició organitzada a Blanes a principis d’any, hi va haver 179 participants.

Actualment aquest programa a Blanes s’ha consolidat plenament després de l’èxit de les seves 10 edicions, no només pel suport popular que ha rebut, sinó també per la implicació del teixit associatiu i empresarial de la vila. Des del 2004 el Voluntariat per la llengua a Blanes ha mobilitzat unes 1.800 persones i s’ha establert una xarxa de 300 establiments comercials adherits, una quinzena de bars i restaurants com a punts de trobada i una vintena d’entitats que ofereixen les seves activitats a les parelles lingüístiques. Com a empreses noves que hi donen el seu suport aquesta nova edició, hi ha el bar L’Hivernacle i les Caves Mont-Ferrant, a banda de totes les que han renovat el seu compromís en el programa i que es poden consultar a la pàgina web de l’Oficina de Català.

Tot aquest suport fa que el Voluntariat per la llengua s’hagi convertit en una campanya ciutadana global i que els seus objectius sobrepassin els estrictament lingüístics, ja que amb aquesta fórmula s’afavoreix la integració, la cohesió social i la transmissió dels valors de la cultura catalana.

fotografíaEl programa de Voluntariat per la llengua inclou un bon nombre d’activitats: excursions, caminades, tertúlies literàries, una visita a les Caves Mont-Ferrant, una visita guiada pel nucli antic de Blanes i espectacles dels alumnes de català, com Les Llengües del món o la Cantada de Nadales, entre d’altres. La campanya també destaca per la difusió que se’n fa a altres centres educatius de Blanes, com els tres instituts de secundària, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Centre de Formació d’Adults Es Piteus, alguns dels quals ja fa anys que desenvolupen aquest programa dintre dels seus centres.

Durant l’acte de presentació de la nova campanya, a banda d’agrair als assistents el seu compromís amb la llengua, també es va donar a conèixer la nova pàgina web de l’Oficina de Català, amb els serveis i la informació que ofereix. Entre altres coses, destaca l’apartat de publicacions de l’Oficina i el de recursos lingüístics. Tot plegat es pot consultar a l’adreça: www.cpnl.cat/blanes .
Data de realització: 11/29/2012 | Data de la darrera actualització: 12/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300