Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Simulacre d’Emergència a la dàrsena esportiva del Port de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2012 04:03:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Simulacre d’Emergència a la dàrsena esportiva del Port de Blanes

L’exercici va simular un vessament de gasolina a l’estació de subministrament de carburants per posar a prova els plans d’autoprotecció i contingència del port

Protecció Civil i Ports de la Generalitat van organitzar dimecres passat un simulacre d’emergència que consistia en aparentar que s’havia produït un vessament de gasolina a l’estació de subministrament de carburant que gestiona el Club de Vela Blanes a la dàrsena esportiva del port blanenc. El simulacre, que va comptar entre d’altres amb la participació de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, fingia que l’incident s’havia produït a causa d’un problema en el funcionament d’un dels mecanismes de la benzinera mentre es subministrava gasolina a una embarcació d’esbarjo.

Amb aquest exercici es van posar a prova el Pla d’Autoprotecció i el Pla Interior de Contingència del port de Blanes, i es va poder comprovar com s’integren amb el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines (CAMCAT).

Un cop detectat l’incident, el Club de Vela va donar avís al telèfon d’emergències 112, a l’Autoritat Portuària, a la Policia Local i al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), que depèn de la Direcció General de Protecció Civil. A partir d’aquí, es van activar els protocols d’actuació del port. Els mariners del Club de Vela Blanes, ajudats pel personal de l’Autoritat Portuària, van col·locar les barreres absorbents per iniciar la contenció del vessament, encerclant l’embarcació afectada pel vessament. Bombers de la Generalitat van controlar l’evolució del vessament perquè no pogués arribar a afectar ni a les persones ni a les embarcacions més pròximes a la zona.

Per la seva banda, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Blanes van procedir a controlar els accessos terrestres, establint els perímetres de les zones de seguretat i mantenint lliures les vies d’evacuació. El simulacre va comptar amb la participació de diferents punts d’intervenció i institucions: Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Club de Vela Blanes, Ports de la Generalitat, Ajuntament de Blanes i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.


fotagrafía
Data de realització: 11/29/2012 | Data de la darrera actualització: 06/17/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300