Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes diu NO a la Violència Masclista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2012 02:32:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes diu NO a la Violència Masclista

La Plataforma de Dones de Blanes ha organitzat aquests dies diversos actes en motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista que han culminat amb una concentració

Durant aquests darrers dies, Blanes ha acollit diversos actes organitzats per la Plataforma de Dones de Blanes en motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que s’escau el 25 de novembre. Enguany, donada la coincidència amb les eleccions al Parlament de Catalunya, la plataforma va decidir traslladar l’acte central que sempre es fa coincidint amb aquesta data, la concentració silenciosa, per aquest passat dijous, dia 29.

Mitja hora abans que comencés la sessió plenària d’aquest mes de novembre, nombroses persones es van concentrar al passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, per proclamar el seu rebuig a la violència masclista. Prèviament a l’inici de l’acte, es van penjar crespons negres amb els noms de les dones que han estat víctimes de la violència. Després, la concentració es va encetar mantenint un minut de silenci en record d’aquestes dones.

Tot seguit es va fer la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. El manifest uneix l’objectiu comú de les administracions públiques i la societat civil per seguir treballant fins eradicar la violència masclista.

Després, diverses persones es van anar rellevant per llegir un segon manifest, en aquest cas el què ha elaborat aquest 2012 la Xarxa de Dones Feministes contra la violència: dones lliures en països lliures.

Homes i dones, nois i noies, van donar veu ahir al vespre a les dones que han patit violència física i psicològica, i a qui podem trobar arreu del món però també molt a prop nostre.

Exposició Fotogràfica i Estenedor dels Desitjos

El cicle del programa d’actes organitzats en motiu del Dia Internacional va iniciar-se el passat 30 d’octubre, amb l’exposició fotogràfica Sentiments, que va estar allotjada fins aquesta setmana a Casa Saladrigas. La mostra incloïa els treballs dels fotògrafs Olga Teira i László Balassa.

El següent esdeveniment va consistit en una nova edició de l’Estenedor dels Desitjos, que es va fer dissabte passat, de nou davant l’Ajuntament de Blanes, al passeig de Dintre. Igual que s’ha fet en anterior edicions, l’activitat consisteix en escriure en un paper un desig, un pensament contra la violència de gènere, i penjar-lo a l’estenedor.

Tothom qui va voler va poder participar en aquesta experiència, que es va fer al llarg de tot el matí.


Sessió de Vídeo-Forum amb “Mamá duérmete, que yo vigilo”

Dimarts passat la sala de plens de l’Ajuntament va acollir un altre dels actes, en aquest cas una sessió de vídeo-forum que va comptar amb una nombrosa presència de públic. En la línia de promoure un debat a l’entorn de la violència masclista, la Plataforma de Dones de Blanes va triar enguany una qüestió que, tal i com es va poder comprovar, es considera que no està encara prou ben resolta: els menors que es troben exposats a la violència de gènere que pateixen les seves mares.

Per centrar el debat, es va projectar el treball que duia per títol Mamá duérmete, que yo vigilo, que precisament s’havia emès per RTVE el passat diumenge, coincidint amb el dia internacional, a través del programa Documentos TV.

Produït per TVE a principis de 2012, el seu títol és la frase que li deia un nen de 12 anys a la seva mare, una dona víctima de la violència masclista, a qui el seu fill intentava protegir. El reportatge incloïa vivències prou crues, com les de la Laura i la Maria, dues germanes que van haver de ser testimonis de l’assassinat de la seva mare a mans del seu pare.

Durant el debat posterior a la projecció, Carme Guasch, psicòloga del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona de Blanes), els fills són els grans oblidats sovint a l’hora d’abordar un cas de violència masclista i, per tant, faria falta que se’ls donés més atenció i suport. La sessió de vídeo-forum va comptar amb la participació de Fina Surina, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, que també va aportar informació sobre aquesta problemàtica.
A l’estat espanyol no hi ha dades comptabilitzades sobre el nombre de nens i nenes que pateixen per culpa de la violència de gènere i això, per si sola, ja és una dada prou significativa.
Data de realització: 11/30/2012 | Data de la darrera actualització: 12/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300