Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple de l’Ajuntament de Blanes aprova el conveni amb l’ATLL, Aigües del Ter-Llobregat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2012 01:24:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple de l’Ajuntament de Blanes aprova el conveni amb l’ATLL, Aigües del Ter-Llobregat

L’objectiu és poder garantir el subministrament d’aigua al municipi a través de la dessalinitzadora, ja que amb mitjans propis no seria possible

El ple d’aquest mes de novembre ha aprovat el conveni amb l’ATLL, Aigües Ter-Llobregat, que fixa les condicions de subministrament del servei d’abastament d’aigua. El conveni preveu que Blanes rebi de la dessalinitzadora 1’5 hectòmetres cúbics d’aigua a l’any, segons el consum mitjà que hi ha hagut aquests darrers quatre anys.

La planta dessaladora de Blanes, la primera construïda a Catalunya, es va posar en marxa la tardor de l’any 2002 i subministra aigua potable procedent del mar a diverses poblacions de la Selva i el Maresme. L’objectiu era solucionar el problema de sobreexplotació que patia l’aqüífer de la baixa Tordera, que havia provocat la seva salinització, afectant els pous de captació d’aigua per a consum domèstic.

foto entrada desaladoraActualment està connectada a la xarxa d’aigua del Ter-Llobregat a través d’una canonada d’uns 50 quilòmetres d’allargada reversible que es va construir l’any 2010. L’Agència Catalana de l’Aigua ha traslladat aquest 2012 la gestió de la dessaladora a l’ATLL i, per tant, l’Ajuntament de Blanes ha de signar el conveni amb aquest organisme, gestor directe del servei públic de competència de la Generalitat, per seguir rebent aigua de la planta.

El conveni es va aprovar finalment amb els vots a favor del PSC i CiU i els vots en contra d’EUiA-ICV i el PPC. L’alcalde de Blanes va explicar a la sessió plenària d’ahir que amb aquest conveni es garantirà el subministrament d’aigua a la població. Per la seva banda Xavier Lozano, des de Convergència i Unió, va remarcar, a l’igual que es van pronunciar tots els grups, que cal seguir treballant per reduir l’impacte sobre el rebut de l’aigua.

dessaladoraDes d’EUiA-ICV, Víctor Catalan va demanar que el punt quedés sobre la taula i va defensar la opció de seguir negociant per poder agafar l’aigua de la dessaladora durant l’estiu com s’ha fet el darrer any. Per últim Josep Llambí, del PP, va defensar que, tenint en compte que la planta dessaladora està ubicada a Blanes i genera alguns inconvenients, s’haurien de demanar compensacions.


Resta de Punts a l’Ordre del Dia del Ple

Aquest va ser el segon tema de contingut del ple ordinari d’aquest mes de novembre, després que el primer va tractar una modificació de crèdit del pressupost municipal, una qüestió que es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics.

Per contra, el següent punt de contingut que es va tractar després del conveni amb l’ATLL: declarar com a no disponibles els crèdits previstos per a l’abonament de la paga extra que no es farà efectiva als treballadors de l’Ajuntament aquest Nadal, es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV.

foto votació pleLa modificació puntual de l’acord de cessió dels terrenys per a la construcció de l’escola Sa Forcanera es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, mentre que la ratificació de la dissolució del Consorci Sanitari de la Selva va comptar amb l’abstenció del PPC.

L’acceptació de la subrogació del personal del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes va quedar sobre la taula, i l’atorgament d’ajuts als projectes de solidaritat i cooperació per a l’exercici 2012 es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups.

També es van aprovar per unanimitat els dos següents punts: per un costat acceptar els bens de la societat Mitjans de Comunicació Municipals de Blanes, així com la integració del personal a l’Ajuntament i, per l’altre, l’acceptació dels actius i passius de la societat Habitatges Municipals de Blanes, que no comptava amb plantilla de personal.

A la recta final del ple, la primera de les tres mocions presentades per EUiA-ICV amb motiu del dia internacional contra la violència masclista es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics.

La segona proposta d’acord a favor del treball digne docent i la qualitat de l’escola pública catalana va tirar endavant amb els vots a favor del PSC i els proposants, mentre que CiU i PPC van votar en contra.

Per últim, la moció per demanar la modificació de les ajudes a les façanes perquè exclogués els propietaris amb un alt nivell adquisitiu no va prosperar pels vots en contra del PSC, CiU i el PPC.

Després que es van haver debatut les qüestions incloses a l’ordre del dia, la sessió plenària va tractar els precs i preguntes tant dels grups polítics a l’oposició com del públic assistent. D’aquesta manera, la sessió plenària es va donar per acabada a quarts d’una de la matinada.


Data de realització: 11/30/2012 | Data de la darrera actualització: 12/04/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300